El programa Joc de cartes és un dels més grans èxits de la temporada a TV3. Audiències per sobre de la mitjana, cuina, xou, un canvi de to més de reality amb enfrontaments entre cuiners i un presentador insuperable pel format: el xef Marc Ribas. Aquest dimecres el programa ha ensopegat amb dues pedres. Una polèmica i un gran competidor d'audiència. Per primer cop no ha estat líder. Un boníssim 17% però que perd contra el fenomen de la temporada, el concurs Mask singer que va estrenar-se amb un 22,5% a Antena 3.

audiencies tv3

Audiències Catalunya dimecres nit, font: Kantar Media

making pgm 8 (14)

Joc de cartes, TV3

El concurs de cuiners de TV3 va empescar-se un bon argument: fer competir restaurants de Catalunya i del País Valencià. Qui fa millor l'arròs? Peníscola o Sant Carles de la Ràpita. La productora Magnolia emet el mateix format per TV3 i per À Punt, el canal autonòmic valencià. Al País Valencià els agrada distingir-se: allà el programa es diu Cartes en joc. Però els espectadors de TV3 els va grinyolar que el presentador valencià, Jordi Garrido, es referís al País Valencià amb la denominació "Comunitat Valenciana".

cartes en joc A punt

making pgm 8 (16)

Marc Ribas i Jordi Garrido, TV3 i À Punt

Jordi Garrido: "On creus que es fa millor l'arròs: a Catalunya o a la Comunitat Valenciana?". El Llibre d'Estil de TV3 no ho permet: "Fem servir la denominació tradicional País Valencià per referir-nos al conjunt del que administrativament s’anomena Comunitat Valenciana". Però Garrido fa el programa perquè s'emeti simultàniament per À Punt. Allà es va emetre un dia abans, dimarts a la nit, i va fer un minso 5,6%. 100 mil valencians van evitar escoltar en boca del seu presentador "País Valencià". Deia un neutre "terres valencianes" o directament "Comunitat Valenciana". I a twitter grinyolava:

jordi garrido a punt

Jordi Garrido, À Punt

El programa va ser com sempre: bo. Va guanyar el restaurant català. Era previsible que feriria susceptibilitats: que si no es pot dir frontera, no es pot dir Comunitat Valenciana, no s'hauria de canviar la veu en off segons on s'emeti... Com van dir els presentadors: a Catalunya diem "Si us plau" i al País Valencià "Per favor". Si us plau, que hi hagi pau.