"Avui he fet l’última connexió des de Brussel·les". Amb aquestes paraules el periodista Xavi Coral anunciava a les xarxes la que seria l'última vegada que s'adreçaria als espectadors de TV3 que des de fa quatre anys l'han vist informant de tot el que passava a Brussel·les i Waterloo. "Han sigut 4 anys trepidants en què la capital d’Europa ha sigut també sovint la capital de Catalunya". Coral té tota la raó en definir així el dia a dia en un focus informatiu de primera magnitud. Un destí marcat en vermell entre els periodistes per la seva transcendència i importància.

xavi coral ultim dia

Xavi Coral i els companys de les diferents corresponsalies a Brussel·les (@xavicoral)

Coral torna als estudis de Sant Joan Despí a substituir Carles Prats al capdavant del Telenotícies Migdia. Però a TV3, tot és com un gran dòmino. Si es mou una peça, se n'ha de moure una altra. I Televisió de Catalunya ja ha triat el substitut ideal de Xavi Coral per fer-se càrrec de tot el que passi a Bèlgica a partir del setembre: Joan Raventós serà el titular de la corresponsalia que ha quedat vacant durant molt pocs dies. Fins ara periodista de la secció d'Internacional dels Serveis Informatius de TV3, Raventós informarà des de la capital europea, al costat de Jordi Baró, corresponsal de Catalunya Ràdio a Brussel·les. Ell mateix expressava la seva alegria:

Després d'un procés de selecció intern a la CCMA, Raventós ha estat l'escollit. Nascut a Vilafranca del Penedès el 1978, es va incorporar als Serveis Informatius de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals el 2003. Ha estat redactor del 324.cat i subeditor des del 2007. El 2015 es va incorporar a la secció d'Internacional de TV3 des d'on va cobrir, per exemple, les eleccions presidencials del Brasil del 2018. No ha estat l'únic canvi anunciat. una notícia rebuda amb aplaudiments per part dels seus companys de redacció:

També s'ha sabut que el corresponsal a París en substitució de Josep Capella, que torna a la delegació de Madrid, serà el periodista David Melgarejo. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat