Anar i tornar de Barcelona a L'Escala en cotxe són 4 hores. És el país que tenim: petit però en cotxe una estoneta per anar d'una comarca a l'altra. Molts barcelonins han decidit fugir de la ciutat però no per comoditat o per respirar natura sinó perquè llogar o comprar un pis a la capital del país és caríssim. No tenen més remei que abandonar la ciutat, el seu barri, i instal·lar-se a alguna comarca propera si la feina la mantenen a Barcelona: Maresme, els Vallesos, Garraf... Una decisió més dràstica és marxar a viure a l'Alt Empordà. Molt lluny per pujar i baixar cada dia. Un dels periodistes més coneguts del país ha decidit que ja en tenia prou de viure a Barcelona i s'ha instal·lat per sempre a L'Escala. Ja no té llit propi a Barcelona per primer cop en 50 anys de vida. És el locutor més popular dels partits del Barça: Joan Maria Pou.

Joan Maria Pou, TV3
Joan Maria Pou, TV3

El de RAC 1 ha estat presentador de TV3, amb dues temporades de Cases d'algú viatjant per tot el món, una variant de El convidat però amb anònims estrangers. Era l'època que RAC 1 colonitzava la TV3 de Vicent Sanchis i tots els locutors de la ràdio de Godó, tots excepte Toni Clapés, tenien programa propi a TV3: Jordi Basté (amb No pot ser i amb Nexes), La nit dels Òscars, Marc Giró, Albert Om, Laura Rosel, Joan Maria Pou... Ara que celebra 25 anys fent El Barça juga a RAC 1 l'ha entrevistat el seu excompany d'emissora Albert Om a l'Ara i ha revelat el gran canvi vital que suposa deixar, per voluntat pròpia, no obligat, Barcelona i triar L'Escala.

Pou: "L'última gran decisió és marxar de Barcelona. Feia molt temps que ho estava valorant i cada cop se'm feia més pesada la ciutat. De fa un temps que passo molts dies a L'Escala i m'adono que se'm posa millor L'Escala que Barcelona i he decidit que marxo a viure a l'Alt Empordà. Soc barceloní de tota la vida però a partir de l'abril per primer cop en 50 anys no tindré llit propi a Barcelona. Ho faig pel to, pel silenci, pel ritme, el soroll l'ambient, tot és més tranquil, tot va més lent. Estic en una fase de la meva vida que defenso la vida petita. No tinc grans ambicions ni tinc grans reptes, no haig de demostrar res, em sento prou equilibrat i no em cal ser a la pomada per si apareix alguna oportunitat. Pla parlava de la vida lenta, jo parlo de la vida petita".

grupo godo torre
Torre Godó, EN

 

Pou és vidu i no té fills. No marxa expulsat pels preus de Barcelona sinó per buscar la calma d'esperit. I quan hi hagi partit del Barça, cotxe a Montjuïc o a l'aeroport. Parlant de Pla, No és un mal pla.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!