Aquest diumenge 13 de febrer és un dia molt especial per a moltíssima gent. Aquest diumenge 13 de febrer és el Dia Mundial de la Ràdio 2022. Un dia màgic, com ho són la resta dels 365 dies de l'any pels professionals que es dediquen a aquest mitjà i que s'hi passen hores i hores parlant pels micròfons per donar vida a aquesta meravella que és el món de la ràdio.

Un dia màgic, però, que també ho és pels oients. Els qui estimem la ràdio no podem estar ni un sol dia sense encendre el nostre transistor quan ens dutxem, anem pel carrer o estem fent una altra cosa. A RAC1 ho van celebrar abans d'hora, dijous, amb La ràdio cap per avall habitual, on els presentadors de la casa canvien de programa per un dia.

radio cap per avall

'La ràdio cap per avall' a RAC1

A Catalunya Ràdio, un dia després, Laura Rosel va entrevistar a El matí de Catalunya Ràdio un testimoni commovedor, una dona hongaresa, l'Andrea, que des que va venir a Catalunya fa molts anys, el primer que va fer va ser escoltar la ràdio, a gent com el mestre Puyal, per aprendre català.

andrea

Andrea, hongaresa que va aprendre català escoltant la ràdio / Catalunya Ràdio

I avui, just el dia que toca, qui ha volgut parlar de les bondats de la ràdio, i no només això, també, i sobretot, de la seva mare, ha estat un periodista de TV3 que ens ha emocionat amb les seves paraules i el seu homenatge particular a la persona més important. Joan Carles Peris.

En el seu perfil a xarxes es defineix com a "Periodista. Cap de la secció Internacional de TV3. Journalist. TV3-TV of Catalonia World News Editor". Un professional de cap a peus, un periodista de raça i un comunicador excel·lent, estimat per tothom. I pel que ara hem sabut, algú que ha après l'ofici seguint les passes de la seva mare.

peris

Joan Carles Peris / TV3

peris i marques

Joan Carles Peris i Agnès Marquès, quan presentaven el 'TN' / TV3

Peris, aprofitant la data assenyalada d'aquest diumenge, ha emocionat els seus seguidors amb una imatge de la seva mare, Maria Glòria Farrés. I qui és ella, a banda de la persona que li va donar la vida? Una persona que avui, als seus 87 anys, continua fent el que més li agrada: ràdio. On? A Matadepera Ràdio.

En Joan Carles la felicita i destaca d'ella que és "segurament la veu degana de la ràdio en actiu. Amb 87 anys, continua fent un programa setmanal i dirigint un grup de radioteatre. També és la meva mare". Meravellós.

De seguida, nombrosos companys i col·legues de professió l'han felicitat pel sentit missatge i per fer saber a tothom que quan un estima una cosa, com fer ràdio, no hi ha edat ni DNI:

Bravo pel Joan Carles i bravo, especialment, per la Maria Glòria. Ens traiem el barret amb ella. I que sàpiga que a partir d'ara, Matadepera Ràdio, especialment el seu programa, té un nou oient, servidor.