El rei emèrit Joan Carles és un ànec coix: un mandatari que ja no mana, un rei que no és rei. Malalt, aïllat i assetjat per les amants i els negocis tèrbols. El cas Corinna està als tribunals: l'Audiència Nacional investiga els negocis de l'examant del rei que alhora acusa Joan Carles de fer-la servir per blanquejar diners. La premsa anglesa assenyala la monarquia espanyola: actitud sospitosa i potser delictiva d'un rei en el càrrec. The Sunday Telegraph dispara amb una exclusiva i foto  del rei amb Corinna:

L'article comença així: "L’antic rei d’Espanya s’enfronta a qüestions sobre l’acord bancari del seu cosí amb Barclays. Exclusiva: nous documents presenten dubtes sobre els milions del rei Joan Carles". La trama denunciada pel rotatiu dominical és un escàndol: el rei a tavés de la seva família es va lucrar de la crisi bancària mentre era rei: "El seu cosí i persona de confiança Álvaro d'Orleans-Borbó va embutxacar-se fins a 50 milions de francs suïssos (39 milions de lliures) per la desastrosa venda del Banco Zaragozano al Barclays Bank de Londres". Aquest cosí ja havia destacat com a sospitós de blanquejar diners del monarca a Suïssa. Álvaro és veí de Corinna a Montecarlo.

alvaro orleans borbo GTRES

Álvaro Borbó, en una foto d'arxiu / GTRES

El diari anglès té proves documentals del cobrament d'una comissió reial. Els amics íntims del rei eren los Albertos, Alcocer i Cortina, principals accionistes del Banco Zaragozano que van guanyar 457  milions d'euros venent un banc ruïnós. Segons els documents obtinguts pel diari "Álvaro d’Orleans-Borbó, cosí de Joan Carles I, va cobrar aquesta xifra. El pagament de la comissió planteja dubtes sobre Joan Carles, que anteriorment ha estat acusat d’acumular una fortuna secreta amagada en diversos comptes bancaris suïssos amb el nom del seu cosí".

Corinna-Joan Carles-GTRES

GTRES

La foto no és dels Dalton sinó dels Borbons: el pare, la filla, el gendre i l'amant. L'ombra de la corrupció torna a planar sobre Zarzuela. Pànic a un nou cas Urdangarin.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat