El primer dia de 'Las Cosas Claras' a TVE ha fet soroll al panorama mediàtic de l'estat. Potser no tant com en voldria Enric Hernández, però l'estrena del programa de Jesús Cintora no ha passat desapercebuda. Alguns tremolen pel nou magazín del periodista, rival directe de Antonio García Ferreras en termes d'audiència i de posicionament ideològic. El duel de les esquerres promet, per molt que la primera dada hagi estat l'esperada: La Sexta, 4 punts per sobre de La 1 (13,3% contra 9'2% a Espanya, 7'2% a Catalunya, l'última de les generalistes). Ara bé, el que sí s'ha cobrat en Cintora és una víctima que, molt probablement, no miraria mai el seu espai, malgrat que treballés a la mateixa cadena.

Jesús Cintora estrena Las Cosas Claras RTVE

Jesús Cintora estrena 'Las Cosas Claras' / RTVE

Estem parlant de la 'pija', marquesa i celebrity pàtria dels nostres dies: Tamara Falcó. Segur que la filla de la Preysler no combrega amb la línia editorial del nou programa de Cintora, de clar biaix esquerrà. A ella les coses dels obrers i la plebe li fan repelús, com això de les olors corporals en el metro, per exemple. Això sí, ara que era una "currita", van els progres i li aixafen la guitarra: l'estrena de Cintora ha suposat la cancel·lació del seu espai (irrellevant) de cuina, 'Cocina al punto con Peña y Tamara'. Tots dos espais anaven en la mateixa franja horària i a TVE no li ha tremolat el canell: Falcó i les seves cuinetes (fruit del seu èxit a 'Masterchef') se'n van cap a casa

Tamara Falcó programa cuina cancel·lat RTVE

Tamara Falcó programa cuina cancel·lat / RTVE

Tamara Falcó i Javier Peña Cocina al Punto con Peña y Tamara RTVE

Tamara Falcó i Javier Peña a 'Cocina al Punto con Peña y Tamara' / RTVE

Jesús Cintora 'Las Cosas Claras' TVE

Jesús Cintora presenta 'Las Cosas Claras' / TVE

Quina llàstima que Cintora no faci doblet a Antena 3: així potser ens estalviaria els xous patètics de Falcó amb Pablo Motos a 'El Hormiguero'. Ho desitjarem molt fortament, a veure si es fa el miracle.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat