'Friends' és una de les comèdies de situació més populars de tots els temps. La sèrie es va emetre durant 10 temporades, des de 1994 fins a l'any 2004, i continua sent un èxit de culte fins al dia d'avui. Tanmateix, la sèrie no sempre va estar assegurada del seu èxit. En l'inici de la producció, els sis actors principals no havien firmat contractes per a més d'una temporada. Això significava que, si la sèrie no hagués tingut èxit, podria haver estat cancel·lada després de la primera temporada. En aquest cas, només hauríem conegut cinc dels sis personatges principals de la sèrie.

Jennifer Aniston gairebé marxa de 'Friends'

Molts anys després del seu gran èxit, encara continuem coneixent la multitud de curiositats i anècdotes sorprenents entorn de la famosa sitcom, i una d'elles és la història de com l'exesposa de Brad Pitt gairebé es queda fora de 'Friends' en ple enregistrament de la primera temporada a causa del seu compromís amb una altra sèrie. D'acord amb el lloc web de HobbyConsolas, abans de ser elegida per ser una de les protagonistes de 'Friends', Jennifer Aniston precisament acabava d'aconseguir un paper principal en 'Muddling Through', una sèrie que va ser rodada a finals de 1993 i principis de 1994, amb intencions d'estrenar-se a l'estiu d'aquell any en la CBS i de renovar-se a la tardor si tenia èxit.

Per a aquella època, la jove actriu tenia una mala fama i era la reina de les telecomèdies fracassades, doncs segons l'esmentat mitjà, projecte en què participava, projecte que es cancel·lava. El cert és que, malgrat aquesta reputació, David Crena i Marta Kauffman van tenir fe en què 'Friends' canviaria la carrera de l'actual estrella de Hollywood. Amb esperances que la comèdia protagonitzada per Stephanie Hodge i el Sr. David Morin es cancel·lés, es va iniciar el rodatge de la primera temporada de 'Friends' amb l'actriu a la pell de Rachel Green, malgrat que els creadors tenien pensat que interpretés Mónica Geller.

La realitat va ser que el llançament de 'Muddling Through' no va ser un èxit immediat, però tampoc no va ser un fracàs, així que els responsables de la sèrie dels sis amics temien que es renovés i es veiessin obligats a prescindir de Jennifer Aniston, ja que l'actriu tenia un contracte previ amb ells. Finalment, la CBS va anunciar que renovaven 'Muddling Through' per tan sols tres episodis més, la qual cosa va posar en tota una dificultat a l'equip de 'Friends', que van iniciar la recerca d'una altra actriu per al paper de Rachel Green, i tornar a gravar els episodis amb ella. En iniciar els enregistraments, Jennifer Aniston va estar tres setmanes anant i venint entre els estudis de Warner i els de Sony, mentre suplicava al productor de 'Muddling Through' que la deixés marxar perquè volia dedicar-se per complet a l'altra sèrie, una cosa que aquest es negava, assegurant que el seu projecte seria el que li donaria la fama.

Com Jennifer Aniston va continuar en 'Friends'?

Al setembre, la CBS va anunciar la cancel·lació oficial de 'Muddling Through', i Jennifer Aniston ja estava disponible al cent per cent per continuar gravant episodis de 'Friends'. La resta, com bé sabem, ja és història.