El matinal de TVE que presenta Mónica López malda per fer-se un lloc entre l'oferta televisiva. A Catalunya Lídia Heredia encara no ha de convidar Vox perquè no té diputats al Parlament, però a la TV pública espanyola la ultradreta campa com vol. I cada vegada que un voxero va al programa de Mónica López fa un xou que la meteoròloga no sap tallar. El partit de Santiago Abascal ha decidit vetar els periodistes del diari El País a les rodes de premsa a la seu del partit. I TVE ha convidat Javier Ortega Smith i a un periodista de política del diari de PRISA, Carlos Cue. S'han esbatussat. Vídeo:

Ortega Smith molt tensionat: "Ustedes no son periodistas, son propagandistas de la mentira, activistas de la política, están al servicio de los lobbies que les pagan. Hace años El País hacía algo de información. Ahora solo hace propaganda y mentira. Tenemos derecho a que, en las ruedas de prensa que se hagan en nuestras sedes privadas, no dejar entrar a activistas de la propaganda". Carlos Cue li rebat "Ustedes son una administración pública, que cobra 10 millones en subvenciones del Estado". 

carlos cue, TVE

monica lopez TVE

ortega smith TVE

Cue, López i Smith, TVE

Mónica López només encerta a dir fluixet: "Preferiría un contestar y menos un ataque personal". Se li en va de les mans. Li falta dir alguna coseta petita, sense importància, contra la censura al periodisme i contra la ultradreta que prohibeix el pas a diaris d'una línia editorial que no és la seva. La contundència no és el fort de Mónica López. Per això la fitxa Enric Hernández, per no molestar als polítics. A cap polític. La xarxa explota:

El problema no és donar-li veu a la ultradreta. Si té diputats ha de tenir espai a la TV pública. El gravíssim problema és no tenir arguments per rebatre-la. Mónica López tenia por. El digital de la ultradreta, OK Diario, ha començat una campanya contra el seu marit per cobrar 600 mil euros del Ministeri de Medi Ambient. El vídeo de la bronca és un fracàs no d'El País ni de Vox sinó de TVE.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat