A Jair Domínguez li han provat les vacances. No només perquè és a punt de publicar un nou i esperat llibre, sinó també perquè la seva habitual activitat desacomplexada a les xarxes continua més implacable que mai.

El presentador i escriptor, sense anar més lluny, acaba de titllar d'una manera descomunal el govern socialista, representat en la seva vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica, Teresa Ribera.

teresa ribera comparecencia moncloa 3 agosto 2021 europa press

Teresa Ribera, vicepresidenta tercera i ministra per a la Transició Ecològica / Europa Press

Després d'escoltar-la dir que "Hoy es un día con precio record de la electricidad imputable al alto coste de los combustibles fósiles en los mercados internacionales y un diseño europeo del mercado que responde a modelos de generación del pasado con precios similares entre las distintas tecnologías" i que "por supuesto, buscaremos la máxima cooperación y consenso con nuestros socios europeos y con los actores políticos, institucionales, sociales y económicos de nuestro país. Una transformación como ésta merece el máximo compromiso de todos", parlant de la indecent augment del preu de la llum, el copresentador de l'Està passant no s'ha mossegat la llengua.

Domínguez planteja una escena de cara a un futur no molt llunyà i defineix els que es renten les mans amb una gràfica descripció: "rates".

tuit jair teresa

Domínguez treu nou llibre. Una novel·la que es titula Estructures profundes on presenta un món contaminat, post-pandèmic, amb fortes diferències socials i amb uns joves sense esperança en el futur. N'ha parlat amb Jordi Basté a El món a RAC1, i com era d'esperar, ha deixat caure algunes perles que paga la pena repassar.

Va començar a escriure la història, influïda per la pandèmia de coronavirus, després de veure uns homes fumigant el carrer de casa seva per prevenir d’unes infeccions que no li van saber explicar.

jairdominguez  217764865 1668088040058097 2748385083656317253 n

'Estructures profundes', la nova novel·la de Jair Domínguez / @jairdominguez_

Ha parlat del llibre i de les moltes querelles que li fan arribar els seus amics de la ultradreta espanyola que comencen a vomitar bilis cada vegada que ell obre la boca o escriu algun comentari a la xarxa. I té clara una certesa: el que abans era l'odi de Ciutadans, ara ha agafat el relleu Abascal i Vox.

Però tant abans com ara, a en Jair li llepa un peu el que li puguin enviar des de les espanyes més reaccionàries: "Aquest últim any porto un parell de querelles de Vox, abans eren de Ciutadans. Són vasos comunicants. Cap d’elles ha arribat a bon port".

bricoheroes

Jair Domínguez i Peyu a 'Bricoheroes' / TV3

Sovint, la dreta se sulfura pel que diu també al seu programa Bricoheroes, al costat d'en Peyu. Inés Arrimadas, sense anar més lluny, es va escandalitzar fa poc per un gag sobre la bandera espanyola, igual que Anna Grau, també del partit taronja, que va celebrar que es cancel·lés el programa aquest estiu perquè el CAC, el Consell de Control de l'Audiovisual, veia publicitat dins el programa que no s'adverteix com a tal amb el rètol "Amb el suport de" com apareix a altres espais de TV3, per exemple al culebrot del migdia. Grau, tota una demòcrata, va dedicar-los-hi un "Adéu, merdosos, adéu".

Possiblement encara li coïa quan Jair va preguntar-se un dia si "Va borratxa?" quan Grau es va inventar en un debat a TVE que algú espia els nens si parlen català o no al pati. 

jairdominguez  208987992 345625033906886 2312096640559897482 n

Jair Domínguez i Peyu a 'Bricoheroes' / @jairdominguez_

Domínguez ha parlat amb Basté de Bricoheroes"ara estem gravant capítols de la tercera temporada que s'emetrà en les plataformes per les quals va néixer, que és la plataforma de YouTube de TV3". Al presentador li va sobtar que s'emetessin uns capítols per TV3, "perquè és un programa on trobo que diem coses bastant hardcore per emetre-les en prime time. A les xarxes, si t'interessa Bricoheroes vas a buscar-ho, però hi ha gent que no va a buscar-ho i s'ho troba a TV3 i li sembla intolerable que es diguin bestieses de l'alçada d'un campanar a la televisió pública".

Basté li pregunta si ara que estan gravant nous capítols "us heu frenat?". La resposta no podia ser més sincera: "Jo diria que tot el contrari: vaig veure el primer capítol de la tercera temporada i com s'emeti per TV3...". "En sèrio?", al·lucina Basté. "Una abraçada al meu advocat...", reconeix en Jair davant del que li espera.

jairdominguez  179231165 921660551963804 5913625940909671945 n

Jair Domínguez / @jairdominguez_

Avís a navegants. Ganes, doncs, de veure aquest primer programa i tots els que s'emetin. La nova temporada promet.