Per desgràcia, el món del futbol no s'escapa de donar notícies de joguines trencades, com també passa, de vegades, al món de la interpretació. Futbolistes que van ser a prop de tocar el cel amb els dits, i que per un seguit de circumstàncies, es veuen abocats a una situació dramàtica que poc s'esperaven quan van debutar com a professionals al futbol d'elit. I ara acabem de conèixer un nou i tràgic cas de la mà del diari As. El citat mitjà posa sobre la pista d'un jugador a qui va fer debutar ni més ni menys que l'ara flamant entrenador del Reial Madrid, Carlo Ancelotti.

L'italià va ser la persona que li va donar l'alternativa fa anys, quan era jove. Parlem de l'exfutbolista britànic de 32 anys Jacob Mellis, prodigi de Nottingham, forjat a les categories inferiors del Sheffield United, que tretze anys enrera, quan tenia 19 anys, ni s'imaginava com seria la seva vida poc més d'una dècada després. L'any 2007 va fer el salt a l'acadèmia del Chelsea, un dels equips més famosos i exitosos de Londres. El conjunt blue va apostar per ell pel talent que se li veia, ferm aspirant a formar part del primer equip. Ancelotti és tot un rodamón de les banquetes des que va començar a treure el cap en la seva faceta com a entrenador. Abans d'entrenar el conjunt merengue, l'italià ha dirigit multitud d'equips: la Reggiana, el Parma, la Juventus, el Milan, PSG, Bayern, Nàpols, Everton o l'esmentat Chelsea, a qui va entrenar del 2009 al 2011. I en aquella època va ser conscient del potencial de Mellis fent-lo debutar en la Champions l'octubre del 2010.

jacob mellis
Jacob Mellis, quan jugava al Chelsea
ancelotti blau
Carlo Ancelotti, quan entrenava el Chelsea

Però la seva progressió es va aturar. El que s'esperava d'ell no va acabar de convertir-se en realitat i mica en mica va anar tenint menys presència als terrenys de joc i paral·lelament, més presència en locals de nit. Veient com no tenia minuts, el jove futbolista va començar a ser un habitual de la nit i a donar-se a la beguda sense límits. Va anar passant per diferents equips de menys nivell i categoria que el Chelsea, com el Southampton, el Barnsley, el Blackpool o el Bury. I ara, viu, o millor dit, malviu en unes condicions deplorables. És un sensesostre, no té casa, no té cotxe, no té ingressos i els darrers mesos ha depès de l'ajuda i la caritat d'alguns familiars i amics, dormint als sofàs de diferents cases o tenint quatre lliures per passar la nit en diferents hostals: "Em passo el dia pensant on anar", ha reconegut en una colpidora entrevista.

Mellis va haver de penjar les botes per una lesió al genoll que no li van tractar ni curar correctament, precipitant la seva retirada dels terrenys de joc, provocant, de retruc, que l'espiral de mala vida en la que estava immers des de feia temps, s'accentués encara més sense la disciplina, els entrenaments i el dia a dia que li proporcionava formar part d'un equip de futbol. "Quan beus no controles què fas. Afecta l'entrenament, els directius no estaran contents... Recordo que un cop em vaig presentar borratxo a un entrenament. Tindria 19 anys. Steve Holland (el segon entrenador del Chelsea) em va ficar al vestidor". O companys d'aleshores, com Ashley Cole o David Luiz, que li notaven a l'alè que no venia precisament de casa i que probablement encara ni havia anat a dormir. Frustració, arrogància, somnis incomplerts, veure com tot se li escapava de les mans... van fer que s'alcoholitzés, addicció que manté en l'actualitat i de la qual tracta de sortir com sigui: “Bec tot el que puc, per oblidar-me de l'estrès”.

mellis
Jacob Mellis / Daily Mail

Una trucada de socors que ha estat resposta per l'Associació de Futbolistes Professionals d'Anglaterra, que el farà ingressar immediatament en una clínica per mirar de rehabilitar-se. El Chelsea tampoc li ha girat l'esquena i li han ofert que quan es recuperi, formi part de l'equip encarregat de localitzat nous i emergents talents pel conjunt blue: "Intentaré allunyar aquests joves de les coses que jo feia". Tant de bo se'n surti.