Últimament, aquells romàntics que creuen en l'amor per tota la vida, en una vida color de rosa plena de cors i en viure tota la vida al costat de la mateixa persona, ho tenen francament complicat per seguir amb la seva filosofia de vida. Només cal que donin un cop d'ull al seu voltant per deprimir-se. Perquè no hi ha dia que alguna parella de celebrities es trenqui, se'n vagi a dida. I el que és pitjor, després de partir peres, assistim a una lapidació pública dels diferents cònjuges, fent vestits a mida a qui fins fa poc, eren l'home/dona de la seva vida. Que els hi ho preguntin, si no, a Shakira i Piqué, on cada nou tema de la cantant colombiana és encara més estripat que l'anterior, i on les bufetades van que volen. Shakira i Piqué han tornat a avançar en la cursa de VIPS separats que esvaloten el personal. Han tornat a la posició de fa uns mesos. Però fins fa poc, una altra parella de famosos era de la qual parlava tothom: Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler.

Mario Vargas Llosa con Isabel Preysler GTRES
Mario Vargas Llosa i Isabel Preysler GTRES

L'empresària filipina i l'escriptor peruà, des que es van separar, s'han anat dedicant pullitas, i han anat deixant caure, via els seus acòlits, alguns fets vergonyosos de les seves respectives exparelles. A El programa de Ana Rosa destacaven que "Preysler insiste en que rompieron por los celos del Nóbel. Él lo desmiente". A esRadio parlaven d'una bronca majúscula de la qual va ser testimoni una amiga íntima d'Isabel Preysler sobre una sonada discussió que hauria tingut lloc el passat 30 de novembre, quan la Preysler estava parlant per telèfon amb una amiga, tancada al lavabo després d'una festa, quan ell "Irrumpió en el baño y se mostró muy antipático con la filipina. Le montó una escena de celos que la amiga de Isabel, al otro lado del teléfono, escuchó sin pretenderlo".

Isabel Preysler y Mario Vargas Llosa GTRES
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa GTRES

Alfons Arús, al seu magnífic Aruser@s de La Sexta, recordava un text de fa un parell d'anys de l'escriptor, Los Vientos, on es pot llegir un sucós fragment que segur que remet a tothom al que ara està passant. Un text que ara cobra nou sentit: "Nunca la quise. Fue un enamoramiento violento y pasajero, una de esas locuras que revientan una vida. Por hacer lo que hice, mi vida se reventó y ya nunca más fui feliz. Fue un enamoramiento de la pichula, no del corazón. De esas pichula que ya no me sirve para nada, salvo para hacer pipí". A ningú se li escapa que Shakiro Llosa, com el va batejar Arús, estava parlant ja aleshores de la Preysler. "Además, considerando que su mujer se llama Carmen Patricia y que la protagonista de este cuento de 'Los Vientos' se llama 'Carmencita'... hay quien quiere ver tintes claramente autobiográficos", afegia el presentador.

Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa Foto GTRES
Isabel Preysler i Mario Vargas Llosa GTRES

Un text del qual fins ara només s'havia sabut aquest fragment de la pichula, o rellegir qui el tingués per casa seva. Però ara, la Preysler tremola perquè dijous es publicarà el text íntegre, que serà públic a ulls de tothom. Tot el text sencer que hauria escrit Vargas Llosa l'octubre del 2021, tenint la Preysler als seus pensaments. Preparem-nos per les interpretacions i els dobles sentits. Perquè ara, aquella peça publicada a la revista Letras libres serà novament publicada, aquesta vegada al suplement literari 'Abril' i els diaris del Grup Prensa Ibérica. Un conte que llavors va passar desapercebut i que ara ha agafat una nova volada, i que explicaria el desamor de la parella, una mena de confessió per part de Vargas Llosa del sentiment de soledat i desconnexió que sentia cap a la seva cèlebre parella. I ho feia en un text amb passatges escatològics, res estrany si tenim en compte que el títol del text fa referència a les ventositats, als pets que se li escapen al protagonista.

Isabel Preysler i Vargas Llosa  GTRES
Isabel Preysler i Vargas Llosa GTRES

Què s'hi trobaran els lectors, dijous, a banda de l'esmentat fragment de la pichula? “Por hacer lo que hice, mi vida se reventó y ya nunca más fui feliz, diu el protagonista, incapaç de recordar la direcció de casa seva, casualment, la mateixa que la de l'escriptor al centre de Madrid. Tampoc faltaran els que veuran una metàfora entre la vida que portava el peruà al costat de la Preysler amb el panorama trist que explica el protagonista i el seu problema físic: “Cuando me desperté estaba con escalofríos y había disminuido la luz natural. Tenía la horrible sensación de que, cuando dormía, además de despedir vientos, se me había soltado el estómago y salido la caca. Limpiarme con cuidado, lavar con lejía el calzoncillo y el pantalón llenos de mierda". Merda com la que ara protagonitza la ruptura entre tots dos.