Al Gran Wyoming i a Dani Mateo els agrada enrabiar l’extrema dreta. A Espanya hi ha unes tisores que li han agafat el gust a retallar drets, i que li fan un vestit cada cop més petit a la llibertat d’expressió. De tant petit, el vestidet ja és una cotilla. Enmig d’aquest ambient persecutori, ‘El Intermedio’ s’ha proposat posar el dit a la nafra.

En poques setmanes, la Fundació Francisco Franco i altres grupuscles han presentat querelles contra els humoristes per fer gags sobre la mòmia del dictador i la bandera d’Espanya.

wyoming thais franco

El Gran Wyoming i Thais Villas amb la mòmia de Franco | La Sexta

dani mateo bandera espanya  la sexta

Dani Mateo durant el famós gag de la bandera espanyola | La Sexta

Però a ‘El Intermedio’ no s’arruguen i ahir van apuntar contra l’expresident del govern espanyol, José María Aznar, en un ‘sketch’ eclesiàstic que va tornar a enfurismar els ultres. “¿Esto es humor?”, “graciosillos sin gracia”.

Al darrera d’un altar, el Gran Wyoming vestit de bisbe i Dani Mateo d’escolanet llegeixen als ‘aznaristes’ la paraula del Senyor. Al vitrall, el déu Aznar observa intimidatori els feligresos.

“En el nombre del pádel, del pijo y del espíritu rancio”. Wyoming es proposa il·luminar l’audiència amb “las enseñanzas del aznarismo”.

wyoming dani mateo aznar intermedio 2

El Gran Wyoming i Dani Mateo en un moment del gag | La Sexta

Comença: “Recientemente hemos sido testigos de tres apariciones ‘aznarianas’. Y lo ha hecho delante de todo el público, no como otros dioses más comerciales que como mucho se aparecen en una tostada”. Primeres convulsions a la dreta. “¿Quién es el anormal que ve el programa?”, “Sois telemierda”.

La primera aparició és a la ciutat santa de València. En un acte de la FAES, Aznar carrega contra Pedro Sánchez i explica que “las situaciones pueden ser complejas, però no incomprensibles, banales o contradictorias”. A l’estranger, el govern espanyol sembla un desgavell. O això diu Aznar-Nostre Senyor. Wyoming respon: “¿Qué ha querido decirnos el ‘Aznarísimo’? Pues ni puta idea. Pero eso a nuestro dios Aznar le da igual. Sabe que somos inferiores. A él lo que le gusta es que escuchemos atentos y asintamos”. Una altra fuetada.

Segona aparició. “Así nos advirtió Aznar de una nueva plaga. No es una plaga de langostas. Es una plaga de separatistas. El déu Aznar torna a maleir el govern de Sánchez. “No es fácil explicar que cuando España se enfrenta a un desafío diario a su unidad, el gobierno de la nación dependa de los partidos cuyos dirigentes se enfrentan a una acusación que, en términos penales es de rebelión y en términos políticos se llama golpismo”.

aznar conferencia faes

Aznar es dirigeix als membres de FAES | La Sexta

El Gran Wyoming il·lustra els creients amb una oració contra els indepes: “Cuatro esquinitas tiene mi España, cuatro golpistas me la separan, unos en el Congreso otros en Bruselas. José María Aznar, haz que acaben com Junqueras”.

Dani Mateo se’n fot, com de la bandera: “Señor Aznar ten piedad y hablemos catalán en la intimidad. Hi ha qui adverteix l'humorista català de la reacció dels extremistes.

I la darrera aparició ‘aznariana’. En el seu sermó a Saragossa, Aznar va recordar Franco: “Hay algunos que solo pueden vivir en contra de unos restos enterrados hace 40 años. Qué poca valía intelectual y política puede tener alguien que necesita revitalizar a un muerto de hace 40 años”.

wyoming dani mateo resen

El Gran Wyoming i Dani Mateo resen a Aznar | La Sexta

Wyoming i Dani Mateo acaben el gag amb l’oració ‘aznariana’, perquè el Senyor salvi Espanya dels temibles separatistes catalans i els seus “aliats” de l’esquerra: “Creo en Aznar Padre Todopoderoso, la resurrección de la carne musculada y tu bigote eterno”. Amén.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat