Avui és un dia important per a moltes persones. 13 de febrer del 2022, Dia Mundial de la Ràdio. Un dia important, celebrat per molts oients que té aquest mitjà meravellós i també, per molts professionals que s'hi dediquen des de fa anys.

El que ha emocionat més, el periodista de TV3 Joan Carles Peris, mostrant i demostrant com la seva mare, Maria Glòria Farrés, sigui probablement "la veu degana de la ràdio en actiu. Amb 87 anys, continua fent un programa setmanal i dirigint un grup de radioteatre. També és la meva mare". On fa programa? A Matadepera Ràdio.

A banda d'ell, qui més qui menys ha volgut dir-hi la seva, amb algun sentit homenatge a aquesta cosa màgica que és la ràdio, com el que han fet Xavi Puig de RAC1 o Roger Escapa en començar El Suplement de Catalunya Ràdio. O retrobar una Gemma Nierga joveníssima al Parlar per parlar:

Algú que no treballa a la ràdio, però hi ha anat a unes quantes, és Inés Arrimadas. La líder de Ciutadans ha volgut fer el seu particular homenatge a la ràdio i ha sortit escaldada. Ha penjat un vídeo a xarxes socials pregonant que "Hoy es el #DiaMundialDeLaRadio, el medio más cercano, el que tanto acompaña, informa y entretiene a millones de ciudadanos cada día. ¡Muchas felicidades a todos sus profesionales y oyentes!".

La política taronja acompanya les seves paraules amb un vídeo. De qui? D'alguns professionals de la ràdio, però on se la veu més a ella que no als periodistes. I un detall que no passa desapercebut: saben quantes emissores catalanes surten en el vídeo? Cap ni una. Onda Cero amb Carlos Alsina a Más de uno; esRadio, algun dels molts dies que va a veure a Jiménez Losantos; RNE; Herrera en la COPE i visitant l'Hoy por hoy d'Àngels Barceló. 

Ni rastre de Catalunya Ràdio, RAC1 o qualsevol de les emissores del lloc on hi va haver un dia que es va presentar a presidenta de la Generalitat. Què estrany, oi? Amb l'amor que li té a Catalunya... Potser no li agraden els colors corporatius d'aquestes emissores. Potser és que una vegada més, ha tornat a fer el ridícul sense dissimular gens la cremor que li entra quan veu alguna cosa que respiri a Catalunya. La xarxa ha vist el vídeo i l'ha ensorrat:

Estaria bé que la pròxima vegada que ella o el seu partit truquin a alguna emissora catalana, li responguin que l'entrevisti la seva tia.