Duel apassionant a la TV dominical: Évole contra el procés. Jordi Évole tenia un paper difícil: en plena onada d'acusacions de terrorisme a l'independentisme va fer un Salvados sobre terrorisme d'Estat, els GAL. Un membre d'aquells Grupos Antiterroristas de Liberación que va ser condemnat per assassinat va reconèixer a Évole que sí, que ell va matar un membre d'HB per ordre de Julián Sancristóbal, membre del PSOE de Felipe González. Évole va aprofitar que la setmana passada entrevistava Felipe per preguntar-li "¿Cómo se explica que esa orden saliera del Ministerio del Interior? I la cara de Felipe segueix com l'esfinx de Giza, pètria. "No lo creo. Es más, no lo creo en absoluto. Mmm, yo no lo creo, pero si tiene pruebas soy capaz de admitirlo, pero el ministro que yo nombré era incapaz de hacer eso".  L'audiència a Espanya no tenia ganes d'escoltar-ho i la catalana no massa: un 9,4% d'espectadors petrificats amb el terrorisme pagat amb impostos. Va guanyar l'enèsim 30 minuts sobre el procés, titulat "I ara què?, un títol que val per tots els 30 minuts sobre el procés. Líder amb un 13,6%. I això que tornava a sortir a TV3 Inés Arrimadas.

salvados felipe gonzalez La Sexta

La Sexta

El duel de realities el guanya Masterchef (12,6%), perquè l'empatx de Supervivientes (10,8%) 3 nits la setmana és tan incomestible com León come gamba. El debut del programa culinari amb la presentadora, Eva González, acabada de parir va fer com Joc de cartes: més bronques i una mica de fogons. A Espanya va perdre contra les tanganes dels nàufrags de Telecinco però a Catalunya al revès. Queda clar que els programes de cuina són com els de meteorologia: ens encisen. I si els concursants fan un drama de genolls plorant, oli en un llum.

masterchef tve

TVE

Menció especial de la nit de diumenge per This is art. Un programa cultural que si s'emetés pel 33 passaria desapercebut però ubicat al prime time de TV3 triomfa: un esplèndid 9,2% per Ramon Gener i les seves excentricitats. Demostra dues coses: que el 33 perd sentit en èpoques de crisi, quan no hi ha diners pel primer canal no queda res per al segon. I que la cultura ben presentada ven. 

CEL 006m

TV3

Després del mal dissabte de TV3, amb el primer FAQ's que perd el lideratge a mans de la final de Copa, TV3 es rescabala diumenge amb el procés i una bona estrena cultural. Tal vegada la solució de Vicent Sanchis sigui passar tots els programes del 33 a la seva primera cadena ara que es queda sense pressupost per TV3. L'audiència del 33 és un ínfim 0,9%. Molt per sota de la roda inacabable del 3/24 que ja ni emet l'entrevista de Ramon Pellicer dels diumenges. Si Sanchis ja té TV3 i el 3/24 que funcionen bé, en temps de retallades calen Esport 3 i el 33?