Als nadals de fa vint anys, qualsevol persona que agafés el telèfon quan sonava, corria el risc d'escoltar la mateixa frase. I si et deies "Edu", la penyora era doble. Cinc paraules que es repetien com una mena de mantra, una gota malaia de les salutacions entre coneguts. En una època on la televisió es mirava de manera convencional, no com ara a les tablets o seguint els programes, sèries i pel·lícules online, a la xarxa, i passant amb el ratolí els anuncis, no hi havia manera humana de saltar-se la publicitat a no ser que canviessis de canal o baixessis el volum. Però sovint, la mandra feia que es deixessin els anuncis fins que es reprengués l'emissió. I no hi havia bloc publicitari on no es veiés un anunci d'una companyia telefònica, Airtel, on es veia un nen amb ulleres assegut a un sofà, guia telefònica en mà, trucant compulsivament a tot quisqui com si no hi hagués un demà.

Però el temps passa. A Airtel la va comprar Vodafone fa molts anys, els mòbils no s'assemblen gens al que tenia el tal Edu i ara el Bon Nadal es desitja a través de watsapp, així t'estalvies parlar. Enrique Espinosa tenia 7 anys quan es va convertir en el nen més famós del país amb el seu "Hola, soy Edu, ¡feliz Navidad!". Ara en té 27. I a Sálvame va fer repàs de com va ser la seva vida després d'aquell boom, una infància que no va ser tan acolorida com el jersei nadalenc que portava a l'espot. Més aviat va ser un drama. El bullying, quan la paraula encara no estava tan interioritzada com ara a les consciències, va acompanyar-lo durant molts anys.

hola soy edu2

Telecinco

"Era muy famoso, pero yo seguía con mi vida. No me esperaba ese impacto. Me insultaban y llegaban al contacto físico. Incluso venían a la puerta de mi casa". L'actor, que avui es dedica a marketing digital, va deixar una darrera reflexió: "No sé si era envidia, una forma de jugar o una cosa de niños pero sí que realmente de lo que me he dado cuenta es de que las personas que sufren bullying no tienen ningún motivo por el que lo sufren. No existe nadie diferente, todo el mundo tiene que estar integrado". Una aplaudida reivindicació pública que va tenir una dedicació per part del programa d'exactament 3 minuts i mig... Es veu que a Vasile se li estava fent llarga la trucada.