S'acaba d'estrenar les nits de dilluns a TVE una nova sèrie de ficció: HIT. Una de les grans apostes de l'ens públic per a la tardor, obra de Joaquim Oristrell, que de moment està passant sense pena ni glòria pel que fa a audiència, però que ha aconseguit que en dos capítols se'n parli molt d'ella. De què va? D'una escola conflictiva de Madrid on hi ha massa ovelles negres entre els alumnes. Joves problemàtics, violents, bullying, agressivitat, amenaces als mestres... Un panorama descoratjador que comença a canviar quan arriba al centre un arreglador, una mena de Señor Lobo amb pels joves conflictius. Un mestre disposat a ajudar els nois i noies: Hugo Ibarra Toledo, el HIT del títol, interpretat de manera excel·lent per l'actor de Sabadell Daniel Grao.

hit professor

Daniel Grao a 'HIT' (TVE)

Solució del protagonista? Crear una mena de grup de teràpia pels alumnes més díscols. Un dels integrants d'aquest grup d'escollits és 'Gus', un estudiant independentista interpretat per Oriol Cervera. Ell i la seva mare han anat a Madrid des de Barcelona, i de moment, s'agraeix que les seves converses siguin en la seva llengua catalana: un parell d'escenes del personatge amb la seva mare, i amb subtítols per la resta del públic espanyol. "Si haguessis fet una malifeta, tu m'ho diries oi?".

personatge catala malifeta

'HIT' (TVE)

La directora de l'escola i aquest Hermano Mayor que han contractat, xerren sobre el noi: "Madre separada, se mudaron de Barcelona a Madrid. Él ingreso a principios del segundo trimestre. Para la mayoría es 'el polaco', 'el separatista', 'el catalán'... Peleas, broncas con algún profesor, con Lourdes". "¿Por cuestiones políticas, supongo?", pregunta el protagonista. "Colgó una estelada en la fachada del cole... (diu rient). Tuvo varios problemas en Barcelona, le detuvieron varias veces. Núcleo duro. Aquí se siente en territorio enemigo", diuen tots dos, mentre es veu com el jove penja una estelada després de deixar a terra la bandera d'Espanya. 

bandera espanyola

Mira l'escena sencera en aquest vídeo:

'HIT' (TVE)

En una altra escena, el noi, que també duu una estelada a la motxilla, se les té amb la mestra d'història. 

hit cartell republica

hit motxilla estelada

'HIT' (TVE)

Li escriu la frase: "Visca la República" com a resposta a un treball sobre l'Espanya del segle XIX i li diu "Me la suda España y la historia de España. Me la sudan las dos". Immediatament, la resta d'alumnes comença a cridar-li "Polaco cabrón, vuélvete a tu puto pueblucho". Mira aquí l'escena:

'HIT' (TVE)

El mestre el posa al grup de nois conflictius de l'escola. "¿Le va a servir?", pregunta la seva mare en la ficció. "Bueno, el es conflictivo". "Por motivos políticos, es muy distinto", el defensa la mare. "Quemar contenedores no es política, es vandalismo. Se cambia de colegio y ups, casualidad, arden cuatro coches.... Gus está buscando su identidad. Vamos a ayudar a encontrarla antes de que la vuelva a cagar"... La sèrie és interessant, i valenta en molts aspectes... També un pel inversemblant. Veurem finalment què passa amb Gus i si Hit el portarà pel bon camí... Tenim curiositat, però, també per saber si això implica canviar-li les conviccions independentistes. Esperem que no caiguin en aquest parany.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat