Un dels personatges més grotescos que hi ha a les espanyes, amb permís dels assistents a la coronació d'Isabel Díaz Ayuso com a presidenta de Tabàrnia a Madrid, és, sens dubte, Hermann Tertsch. Un personatge funest i abjecte, alhora que provoca vergonya aliena cada vegada que obre la boca. Algú que viu plàcidament entre la brossa. Sigui exercint com a periodista sigui com a diputat de Vox, feliç vomitant repugnants comentaris, especialment contra tot el que tingui a veure amb la independència. O quan li toquen la seva Espanya de sus amores, ni que sigui en forma de mapa.

Hermann Tertsch Salvados La Sexta
Hermann Tertsch / La Sexta
hermann tertsch EP
Hermann Tertsch i Santiago Abascal / EP

Ara s'ha sulfurat després de veure el que ha passat als informatius d'una cadena de televisió que ell detesta, Antena 3. Estaven informant de la presència del rei Felip en la celebració del V Centenari de l'arribada d'Elcano a Sanlúcar. El monarca, vestit de marinerito, va presidir la revista naval que va tenir lloc en aigües costaneres que va commemorar el V Centenari de l'arribada de Juan Sebastián Elcano a Sanlúcar de Barrameda després de fer la primera volta al món. Per fer-ho, Antena 3 va fer una connexió amb la base naval de Rota.

felipe marinero
Felip VI / @CasaReal

A l'informatiu de la cadena, per il·lustrar la notícia, també van fer un mapa explicatiu amb el trajecte. Un mapa amb una errada de bulto, posant la ruta a través d'un Canal de Suez que encara ni existia. Però Tertsch en què es va fixar en un primer moment? En que havien gosat tapar la seva estimada Espanya amb rètols i cartells. Una ofensa a la pàtria imperdonable, segons ell: "Hacen un mapa para ilustrar una gesta gloriosa de España y tapan a España. No tiene remedio la patulea sin mínima noción de respeto que hace televisión en Sanchistán". El que no s'esperava Tertsch és que sortiria escaldat. Tot i que després ha afegit un segon tuit comentant el tema important, el del Canal de Suez, ja ha estat massa tard. La xarxa l'ha humiliat de mala manera:

Antena 3 tapa el mapa d'Espanya... El que és impossible de tapar són les vergonyes de Hermann Tertsch.