Per primer cop TV3 emetrà La marató en plena campanya electoral catalana. Que el diumenge a quatre dies de votar tinguem la TV pública demanant diners per fer recerca sobre les malalties infeccioses es farà estrany. El president del país per primer cop no agafarà telèfons, excepte si li munten una tauleta a Brussel·les, i la resta de candidats en llibertat maldaran per aparèixer. La Junta Electoral que computa el temps en antena pot quedar-se sense piles en el cronòmetre. L'encarregada que tot plegat tingui coherència, clima i interès és Helena Garcia Melero. Solvència assegurada per al dia més especial de l'any per TV3. Vicent Sanchis respira tranquil. La marató és en bones mans.

melero jove  TV3

TV3

La seva imatge impoluta va quedar ratificada amb titulars com: "Estava enamorada de Lluís Llach i li vaig donar el meu telèfon... santa innocència! En lloc d'anar a discoteques preferia l'esplai, el PACS (Preadolescents de Catequesi als Caputxins de Sarrià)". Melero engega la seva setmana més especial amb una entrevista a Al cotxe! a Eloi Vila, que va fer un bon 8,7%. Un programa baratet, que no gasta ni en benzina perquè el cotxe és elèctric. Una entrevista actual (es va gravar dilluns i es va emetre diumenge) i amb una entrevistada molt generosa. Va fugir del tòpic i va obrir-se en canal. 

melero eloi  TV3

TV3

Eloi Vila té aquell bon rotllo innat que fa que qui se li asseu xerri sense saber que el grava una minicàmera al retrovisor. Amb això en va tenir prou per aconseguir un titular que ja voldrien molts cronistes: "El que més m'ha costat a la vida és separar-me del pare dels meus fills. És la decisió més bèstia que he pres. Segurament serà la més potent. Sempre costa perquè vaig posar a la balança no separar-me, però la vida va parlar i m'hi va empènyer. Els dies que no estic amb els meus fills em costen". Joan Vehils era director del diari Sport i ara és director de comunicació del Grupo Zeta. 

melero vehils  080

080 Barcelona

Tot es mou serà el retorn de Melero a un programa diari. I ja té les armes per lluitar contra el seu rival més temible, Al rojo vivo: una taula final amb molta política i connexions amb Catalunya i Espanya. Nuria Roca feia una taula de crònica rosa que desapareixerà de TV3. Un dels seus tertulians va dir a Roca que després de Melero podria ser la valenciana qui presentés La marató en properes edicions. Autodescartada Nuria Roca, potser Sanchis té l'eslògan ideal: "Per a La Marató, la Melero". I diumenge tornarà a dir allò d'"els telèfons no paren de sonar".

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat