Una de les raons per les quals l'Helena Garcia Melero és tan estimada i té aquesta empatia, aquesta química amb els espectadors de TV3, és que no només és natural i molt espontània quan està presentant, sinó que de tant en tant no s'ho pensa dues vegades quan vol ficar cullerada amb alguna experiència personal o alguna confessió sobre ella mateixa, en funció de segons quin tema s'estigui tractant. La presentadora porta tota la vida davant dels espectadors, compartint amb ells, amb nosaltres, els seus gustos i el que no suporta. I avui n'hem tingut una nova dosi quan ha reconegut quina ha estat l'escena més eròtica que ha vist mai a la gran pantalla. D'escenes d'aquest tipus que hagin perdurat en la ment dels espectadors, n'hi ha moltes: quan Demi Moore i Patrick Swayze fan un gerro de fang a Ghost al ritme de l'Unchained Melody...

Quan Mickey Rourke i Kim Basinger agafen tot el que hi ha a la nevera a Nueve semanas y media...

La creuada de cames de Sharon Stone a Instinto básico...

L'aparició estelar d'un jove i gairebé debutant Brad Pitt a Thelma y Louise amb un assecador de cabells, deixant bocabadada Geena Davis...

O l'abraçada entre Jake Gyllenhaal i Heath Ledger a Brockeback Mountain...

No és, però, cap d'aquestes. Estava l'Helena analitzant amb el col·laborador del programa Genís Sinca la recent Palma d'Honor que li han atorgat a Cannes a la que probablement sigui l'actriu més important de la història, si més no, una de les més estimades, camaleòniques, brillants i descomunals del planeta, amb un allau de premis a l'esquena per algunes interpretacions magistrals. Parlem, evidentment, de la gran Meryl Streep.

melero
Helena Garcia Melero i Genís Sinca / TV3

El programa li ha volgut retre el seu particular homenatge a aquesta intèrpret mítica, amb una filmografia de traca i tres Oscars per Kramer vs. KramerLa decisión de Sophie i La dama de hierro i el rècord de ser l'intèrpret que més vegades ha estat nominat en la història, 21 vegades. Atenció a la llista de films, perquè és al·lucinant: El cazador, Manhattan, Río Salvaje, Los puentes de Madison, El diablo viste de Prada, La muerte os sienta tan bien, Las horas, Mamma Mia!, Agost, Los archivos del Pentágono i tantes i tantes altres. En un moment determinat, repassant la seva vida i pel·lícules més emblemàtiques, parlen, només faltaria, de la meravellosa Memòries d'Àfrica, on interpreta l'escriptora danesa Karen Blixen, coneguda pel seu pseudònim literari Isak Dinesen. Una mítica pel·lícula de Sydney Pollack, amb Streep i Robert Redford fent de caçador, regalant-nos una història d'amor meravellosa a Kènia. Unes imatges, uns paisatges, unes interpretacions, una música... Obra mestra:

I és justament en aquesta pel·lícula on l'Helena Garcia Melero ha tingut un record que no li ha marxat del cap, i que subscrivim, per la forta càrrega eròtica que desprenia aquella escena, i aquell gest: "Bueno, perdona, m'estàs parlant de 'Memòries d'Àfrica'?... Jo crec que l'escena més eròtica de la història del cinema es viu en aquesta pel·lícula, quan ell li renta els cabells a ella. Em sembla una escena increïble"... Realment és una escena INOBLIDABLE:

melero2
Genís Sinca i Helena Garcia Melero / TV3

Helena Garcia Melero i Mery Streep, meravelloses.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!