La foto que il·lustra aquesta peça, com poden veure, té les cares de dos exfutbolistes, un ara entrenador i l'altre comentarista després d'un breu pas per les banquetes com a tècnic. Un, Míchel, està fent una temporada per a emmarcar amb el seu Girona, al qual, si la cosa no es torça en les jornades que queden, portarà a la Champions la temporada vinent. Exemple total d'integració a Girona i a Catalunya, només arribar va començar a aprendre català i a entendre, compartir i gaudir amb la llengua, la cultura i els costums dels catalans. L'altre, José María Gutiérrez, 'Guti', és comentarista de DAZN i tertulià d'El Chiringuito de Josep Pedrerol, on de tant en tant hi va per dir-hi la seva, sovint, omplint-se la boca amb el seu Madrid i sent més crític amb tot el que té a veure amb el Barça.

 Aquest dimecres estaven parlant d'una de les notícies del dia, el 'Sí' de Xavi Hernández a continuar a la banqueta del Barça, complint l'any de contracte que li quedava i desdint-se del que va anunciar fa uns mesos després de la derrota contra el Vilarreal. 

Saben que un altre dels col·laboradors del programa és el culer Jota Jordi, que el dia anterior va entrevistar l'assessor de Joan Laporta, Enric Masip. Un Masip que comentava l'atracament a mà armada de diumenge al Clàssic, amb el gol de Lamine que no va pujar al marcador o el penal inventat a favor del Madrid. Per escenificar-ho, diu que estan "enfadados, ¿sabes?, es como aquello que tenías aquí (a la butxaca) i desaparece", fent un gest de posar-se la mà a la butxaca i treure-la buida. Tornen a plató i Guti fa una pixadeta, una brometa. Però per rebre copets a l'esquena i hihihaha, tira de tòpic. Quin? El de que els catalans som agarrats: "Lo raro es que le desaparezca a él algo, siendo de Barcelona es imposible que lleve algo en los bolsillos, a él no le puede desaparecer algo". A plató, la Cristina Cubero li diu: "Ooooh, que feo eso que has dicho". "Bueno, siempre has dicho que es un poco así del puño cerrado, ¿no? Nada más". La xarxa li ha respost:

Els catalans potser no portem moltes coses a les butxaques, però sempre tenim algun mastegot a mà per respondre els que es volen fer els graciosos.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!