No falla. Programa on va Rocío Monasterio, programa on hi ha batussa, tensió, crispació o topades. De vegades, tot plegat, com va passar amb Àngels Barceló a la Ser durant un debat de candidats a les eleccions madrilenyes que va fer que Pablo Iglesias marxés indignat. No fa gaire, també com a motiu de la precampanya, la candidata de Vox a la Comunitat de Madrid era entrevistada per Mònica López a TVE, on la catalana ja li va deixar clar que a La hora de la 1"las preguntas las hago yo".

Rocío Monasterio Cadena SER

Rocío Monasterio a la Ser / Cadena Ser

lopez monasterio portada

Mònica López i Rocío Monasterio a 'La hora de La 1' / TVE

Ara, quan no fa ni un mes que una altra periodista catalana, Susanna Griso, la va entrevistar a Espejo público, totes dues s'han tornat a veure les cares al matinal d'Antena 3. I com era d'esperar, han tornat a topar. Ara, pel que fa a Madrid Central, quan la política ultra criticava que es posin límits al tràfic rodat. I Griso li ha aturat els peus. “El grandísimo porcentaje de la contaminación en Madrid viene por la calefacción, no viene por el automóvil. Hay una persecución contra el vehículo privado que forma parte del ideario de la izquierda, pero el gran porcentaje de aportación de partículas nocivas contaminantes en Madrid son por la calefacción”, es queixava Monasterio.

griso monasterio

Susanna Griso i Rocío Monasterio / Antena 3

Però per variar, quan els de Vox diuen alguna cosa, o menteixen o s'ho inventen o no és del tot precís. Tal i com informa el Huffington Post, segons l'Inventari d'emissions contaminants en l'atmosfera a Madrid, "el tráfico rodado es con gran diferencia la principal fuente de emisiones de óxido de nitrógeno. En concreto, los vehículos lideran con el 46,9% el ranking de causantes de la contaminación. El sector ue se refiere fundamentalmente a los sistemas de climatización no industrial, que representan un 18,1%".

griso monasterio2

'Espejo público' / Antena 3

Griso li recorda a Monasterio, en un plis plas, que "usted sabe que esas setas de contaminación en la ciudad de Madrid es muy habitual verlas en verano, en pleno anticiclón, entonces no hay calefacciones”. La de Vox, a la defensiva: “No, me refiero a la calefacción de las comunidades de vecinos, no a las calefacciones de las terrazas”. Resposta: “Sí, sí, sí. Yo también me refiero a esa calefacción, que vemos altas tasas de contaminación en verano y ahí la calefacción central nada tiene que ver, no es un factor desencadenante”.

El que escalfa no són els cotxes ni la calefacció:  és escoltar les bajanades i veure-li la cara a aquests personatges de la ultradreta espanyola.