Aquesta setmana una de les notícies més tèrboles i abjectes ha estat la detenció de Nacho Jacob, més conegut pel títol nobiliari que té, el de comte de Pozos Dulces. Ignacio de Jacob y Gómez, de 51 anys, fill dels ducs de Jacob-Bellecombette i barons de Torame, "un dels llinatges de més rancio abolengo Franco-Belga", tal i com apareix escrit a la seva web, ha estat detingut per uns fets molt més rancis que el seu abolengo. De fet, per uns fets fastigosos: per abusar presumptament d'un menor de 13 anys. El jutge ha decretat presó provisional per ser el presumpte autor de dos delictes d'abusos a menors, però se sospita que no són els únics casos que hauria pogut perpetrar, segons apunten diferents mitjans de comunicació de la zona, com La opinión de Murcia. La policia pensa també que aquest aristòcrata podria haver ofert diners i regals als menors per acostar-se a ells. A Jacob l'ha detingut el Grupo de Menores de la Brigada de la Policia Judicial (GRUME) en un hotel de Múrcia

jacob0
Nacho Jacob / Efe
jacob2
Nacho Jacob amb Luis Medina

En la seva web, a banda d'assessor i pèrit, assegura mantenir una estreta amistat amb destacades personalitats de tots els àmbits, cultural, polític o monàrquic. Fotos amb Cayetana Fitz-James Stuart, David Biscal, Elena Furiase, Josema Yuste, Pablo Motos i un llarg etcètera. També ha rebut nombrosos premis com a RRPP, com l'Estrella de la Costa del Sol, concedida per l'Ajuntament de Màlaga o la Paloma de La Paz, que li va atorgar la Fundació Mensajeros de la Paz, juntament amb els reis d'Espanya. Una altra de les particularitats del detingut és el seu anticatalanisme declarat, tal i com s'ha encarregat de recordar l'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye.

gonzalo boye / Natalia Segura / ACN
Gonzalo Boye / Natalia Segura / ACN

Boye ha comparat la notícia de la seva detenció amb unes declaracions que va fer sobre el president català, on deixava clara tota la bilis que li sortia de la boca: "La imagen de Puigdemont transmite una intolerancia cargada de fanatismo". L'advocat fa una pregunta demolidora al respecte, quatre paraules que ho diuen tot:

La xarxa ha estat encara més explícita que Boye:

De moment, la investigació es troba sota secret de sumari i els investigadors estan rastrejant el telèfon mòbil del detingut, així com la resta de dispositius que tingui. Que la justícia actuï i si la investigació demostra la seva culpabilitat, que li caigui tot el pes de la llei.