Glòria Serra té la sana virtut de dir sempre el que pensa i de no callar-se'n ni una. La periodista i presentadora d'Equipo de investigación, habitual tertuliana d'El món a RAC1, no dubta en alçar la veu quan alguna cosa del seu voltant la treu de polleguera. Tuitaire compulsiva, els seus gairebé 40 mil followers li agraeixen que no es limiti a difondre dades del seu programa de La Sexta. La presentadora catalana acostuma a encertar-la quan baixa a afers quotidians. Un dia es va fartar d'un catalanòfob que criticava que els tuits estiguessin escrits en català, advertint-lo que twitter tradueix des d'una pestanya cada tuit. Fa uns mesos, explicava un incident que va patir en la seva pell i que molts ciutadans hauran viscut en pandèmia: empleats maleducats que treballaven cara al públic sense mascareta: "Le importa un bledo", es queixava amb raó, Serra. I ara, ha tornat a posar el crit al cel.

gloria serra
Glòria Serra / La Sexta

Sovint, els darrers temps, estem assistint a una degradació constant de la ciutat de Barcelona i dels seus llocs més emblemàtics. Molts van desapareixent per posar-hi en el seu lloc botigues de roba o supermercats idèntics a Londres, Roma, Toronto o qualsevol gran ciutat. L'encant de la ciutat s'està perdent i el paisatge urbà cada vegada més s'assembla a molts altres llocs del planeta. Però a més, continuem assistint sense que els responsables moguin un dit, a com persones sense un mínim de decència fan malbé i espatllen alguns llocs icònics i històrics de la ciutat. Com acaba de passar, despertant la indignació de molts ciutadans, entre ells, la periodista catalana. Què ha vist Glòria Serra que l'ha fet esclatar de ràbia, impotència i indignació? Veure com han deixat un comerç ple d'encant del xamfrà dels carrers Roger de Llúria i València, "L'estimat Colmado Múrria", que, com bé diu ella, ha estat "vandalitzat sense cap respecte pels seus cartells històrics". Serra es pregunta, amb raó, "On arriba la impunitat amb els que exhibeixen els seus 'trofeus' a Instagram? I la venda incontrolada d'esprais a botigues de presumptes 'artistes' grafiters?":

Una imatge, la del mític establiment de queviures, que ha fet esclatar molts dels seus seguidors, que, com ella, pensen igual: la degradació i la impunitat són a l'ordre del dia:

 Barcelona, ciutat sense llei... El que sí que hi ha, malauradament, és una colla de vàndals i d'ineptes que no prenen mesures.