Itàlia està sacsejada des que fa uns mesos es va saber d'un brutal assassinat que finalment avui ha sabut la sentència. El futbolista Giovanni Padovani va assassinar la seva exparella, la model Alessandra Matteuzzi, i no només això, sinó que ho va fer de manera sagnant i macabra: a cops de martell, cops de peu i cops de puny, prop de la seva casa de Bologna el 23 d'agost de fa dos anys. 

padovani2
Giovanni Padovani i Alessandra Matteuzzi

Ara, el Tribunal de causes penals de la localitat italiana ha condemnat l'exjugador del Santacaldese, de la Serie D italiana, l'equivalent a la Quarta Divisió aquí, a cadena perpètua (a més de pagar una indemnització a la família de la víctima) després de les acusacions que hi havia damunt el cap de Padovani: homicidi agreujat amb premeditació, assetjament, motius frívols i vincle afectiu, segons demanava la Fiscalía. Padovani tenia, en el moment dels fets, 28 anys i la seva exparella 26. Segons paraules de l'exfutbolista a la sala on l'han jutjat, en el moment del brutal assassinat no era una persona assenyada que estuviera en sus cabales: "Ja no sóc aquell home, aleshores no girava rodó. Però si creieu que és normal matar una dona tan bella i intel·ligent com Alessandra, llavors mereixo una cadena perpètua. Si reconeixes una pertorbació en el que he fet i en el que encara tinc, ho considereu tot sense deixar-vos influenciar per l'opinió pública. El que he fet és molt greu i imperdonable”.

padovani3
Giovanni Padovani

Itàlia encara està commocionada per l'assassinat de Matteuzzi, especialment per la brutalitat de Padovani, que no només va donar-li cops amb un martell, sinó que també va fer servir un bat de bèisbol i un banc que va agafar d'un jardí que hi havia prop dels fets, mentre uns veïns intentaven aturar l'assassinat, i a qui l'exfutbolista va cridar "No em fa res anar a la presó, però he de matar-la", cosa que lamentablement va aconseguir quan havien passat 20 minuts de l'agressió. Padovani i la seva parella portaven un any on es temia el pitjor i ja es veia que ell tenia un comportament obsessiu i persecutori, havent-li robat a ella contrasenyes a les xarxes socials, havent posat càmeres de videovigilància, espiat correus electrònics i obligant-la a fer videotrucades de manera constant per saber en tot moment amb qui i on es trobava. Un comportament d'assetjador de manual, que ella havia denunciat tres setmanes abans de la seva mort.

padovani4
Giovanni Padovani i Alessandra Matteuzzi

Després d'anar a la Policia, la Fiscalia havia obert una causa judicial, però ningú va decidir prendre mesures cautelars contra l'home. Ara, un cop sabuda la sentència, l'advocat que representa la família de la víctima ha fet la següent valoració: "Sempre hem cregut que totes les circumstàncies agreujants reconegudes avui pel Tribunal existien des d'un punt de vista tècnic. La veritat és que s'ha produït una tragèdia: la cadena perpètua pot donar satisfacció perquè s'ha fet justícia, però mai no et deixa feliç, mai".

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!