Els italians, encarregats d'organitzar la final d'Eurovisió 2022, són coneguts arreu del món per la seva expressivitat a l'hora de parlar. Una de les presentadores de la gala d'aquesta nit, la llegendària cantant italiana Laura Pausini, ha volgut retre homenatge al caràcter dels seus compatriotes i ha aprofitat un moment entre actuacions per explicar què signifiquen exactament els gests més comuns. No us perdeu el moment: 

Segons els presentadors, el gest d'ajuntar els dits i separar-los ràpidament, significa "por". Un dels presentadors ha assegurat fer aquest moviment et converteix en un "italià de primer nivell". De fet, han aprofitat per bromejar que per saber italià, has de passar un examen "oral, escrit i gestual". A Itàlia, tocar-se la barbeta amb la mà i deixar-la anar cap a fora significa "m'és igual". D'altra banda, ajuntar el dic índex i el polze i traçar una línia a l'aire mentre es xiula significa fer alguna cosa a la perfecció, o quan tot t'ha sortit rodó. Un altre: mossegar-se el palmell de la mà i posar cara d'emprenyat es fa quan t'has de contenir per no fer mal algú: "Si t'enganxo..." diu Pausini. Però, compte! Segons un dels presentadors, has d'anar amb cura quan fas servir les mans per expressar-te a Itàlia. Ajuntar els dits i apropar-los a la boca significa el mateix que aquí: menjar. Però fer el mateix gest amb la mà posicionada de manera vertical és totalment diferent, i significa "què carai vols?", amb encara més èmfasi si ho fas amb les dues mans.

Els millors mems d'Eurovisió 2022: Del Capità Pescanova al "Chanelazo"

"No puc respirar": L'emotiva reacció de Chanel després de l'actuació a Eurovisió 2022

Reaccions

Però, què els ha semblat als espectadors aquest moment? A les xarxes, s'ha pogut llegir de tot, mentre a alguns els ha semblat curiós aprendre aquestes expressions i saber més d'Itàlia, a altres els ha semblat quelcom obvi i que ha allargat massa el programa.