Aquesta matinada dels Oscars serà especial perquè la presentarà Gemma Nierga. Movistar+ és la cadena que en té els drets i ha fitxat la periodista catalana per amenitzar les pauses publicitàries. Mentre els nordamericans s'empassen milers d'anuncis aquí veurem Nierga, que durant anys feia una secció de cinema amb un altra clàssic dels Oscars: Jaume Figueras. Des que va ser llençada per La ventana, l'hem vist a El programa de AR, a Tot es mou de TV3 a El suplement de Catalunya Ràdio i segons revela ella mateixa en una entrevista al portal Ecoteuve, ja ha arribat l'hora que presenti programa propi. I serà a TV3. "Ahora me estoy comprometiendo en Cataluña con TV3 para hacer un programa y no creo que tenga tiempo de más". Benvinguda a casa seva, TV3, 25 anys després de Tres senyores i un senyor.

griso nierga 3 senyores tv3

TV3

Ecoteuve feia una entrevista convencional de prèvia dels Oscars i troba or. I de què anirà el programa? "No puedo contarlo todavía. Pero sí. Ellos se han interesado en que yo trabajara allí, hemos hablado de ideas que tenían y nos vamos a poner a trabajar en un programa muy interesante". Nierga no té productora de TV i Vicent Sanchis la fitxa només a ella com a presentadora. TV3 no té en plantilla tantes cares conegudes com la de Nierga. Per saber per on aniran els trets del seu programa cal recordar que als 90 hi va presentar espais sobre paternitat o sobre solidaritat: Pares i fills i Tothom per Tothom. No són tan recordats com Tres senyores i un senyor, amb Fina Brunet, que encara és a TV3, i amb Susanna Griso. Una nova temporada seria la bomba i la presentadora d'Espejo público parla amb Sanchis, però no per tornar sinó perquè Antena 3 pugui acusar la cadena pública de sectària, frustrant el retorn de Griso a TV3.

sanchis griso

Antena 3

Fitxar per TV3 en aquests moments comporta una pregunta segura d'un digital unionista: "Vas a un mitjà qüestionat". Gemma Nierga viu a Barcelona i mira TV3: "Es una cadena que hace programas fantásticos y es injusto que esté en el punto de mira y que se convierta en un juguete para algunos políticos que discuten por quién se quedará con su mando. Yo distingo muy bien las ganas de los políticos de mandar allí con los compañeros que trabajan y que son fantásticos. Yo he ido trabajando en TV3 de forma intermitente desde hace mucho tiempo y no ha cambiado. La cantera televisiva de TV3 es muy rica y trabajando allí se aprende porque hace muy buena televisión". L'habilitat de salvar la cadena i disparar un dard al govern que hi vol ficar mà.

nierga tv3

TV3

Nierga ja no escolta la SER sinó a Basté i Flaixbac. Els mitjans unionistes l'acusen d'indepe per escoltar mitjans que ho són. Parlar per parlar.