El programa Cafè d'idees és una bona aposta de TVE per fer tele en català alternativa a TV3 i sense escàndols. És cert que tenen més èxit a twitter que fent TV.

El matinal de Gemma Nierga fa unes audiències fluixes però ascendents, correctes per La 2 de TVE. L'últim programa un 2,1%, això són sis mil espectadors al matí.

Nierga fa bones entrevistes però aquest dimarts han patinat i s'ha hagut de disculpar amb el president Quim Torra.

gemma nierga TVE

queco novell tve, jpg

Gemma Nierga i Queco Novell, TVE

La secció d'humor amb Queco Novell feia broma d'un acte amb la presència de l'anterior president de la Generalitat. A Santa Coloma de Farners, capital de La Selva, celebraven la 40a festa de la Ratafia.

Fan broma del cartell que ho il·lustra, sense dir o saber que era fet per menors d'edat. Vídeo:

quim torra ratafia tve

Quim Torra i Nierga, TVE

Queco Novell a la secció final d'humor: "Quim Torra sembla un personatge del Senyor dels Anells, amb capa, o un espectacle de màgia: On està la República, ha desaparegut. 

Al darrere hi ha una mena de dibuix molt estrany amb un extraterrestre, una geganta que podria ser Laura Borràs, els tres reis cap per avall, un pikatxu, un senyor amb barretina... Que els espectadors comprin aquesta ratafia, que et fa fer aquests dibuixos".

No sabien que el dibuix era d'alumnes, Quim Torra els ho fa notar i Gemma Nierga ha hagut de disculpar-se:

Torra: Llàstima de no informar-se'n. I Nierga, molt correcta: "Les nostres disculpes, President. És un espai d’humor i avui no hem estat gens encertats fent broma d’un cartell dissenyat per nens i nenes de Santa Coloma. Una abraçada".

Ni Nierga ni Novell són furibunds anti-indepes ni han estat mai hostils o agressius amb Torra. Era una broma sense maldat. A la taula no hi era un altre tertulià habitual, Víctor Amela.

Nierga, elegant.