Gemma Nierga ha tornat a TV3 per la porta gran. Des de fa unes setmanes presenta amb molt d'èxit el programa Els meus pares, on conversa amb els progenitors de personatges molt coneguts per saber què hi ha rere la fama i rere la imatge pública de tots ells. Xerrant amb Nierga, un s'adona que el tarannà i el caràcter de persones com Andreu Buenafuente, Bruno Oro o Xavi Hernández ve de gens, i que els pares i mares de cadascun d'ells hi va tenir molt a veure.

mare buenafuente2

TV3

La periodista empatitza amb els pares perquè sap escoltar, sap emocionar-se i sap dir la paraula justa en el moment oportú. Virtuts que també podran gaudir els espectadors de Televisió de Catalunya el proper 16 de desembre, en la tradicional La Marató de TV3, que enguany va dedicada al càncer, i que Nierga presentarà acompanyada de Ramon Gener en la versió televisiva i de Roger Escapa en la versió radiofònica a Catalunya Ràdio.

nierga marato

TV3

Precisament a l'emissora pública catalana Nierga ha estat diumenge al programa Revolució 4.0, presentat per Xantal Llavina. Amb ella Nierga s'ha sincerat, ha obert el cor i ha incidit en un tema molt íntim. Abans, però, va ser molt curiós saber l'opinió que tenia la presentadora d'Els meus pares, precisament, dels sogres de la periodista que l'estava entrevistant. Xantal Llavina és la parella de Quim Masferrer, el popular El foraster, per tant, quan la Gemma va anar a conèixer els pares del presentador, també estava coneixent els sogres de Llavina: "Als dos segons ja estava tranquil·la. Al menjador ja vaig començar a veure fotos teves, la teva nena... Vam acabar emocionats, se'm saltaven les llàgrimes".

nierga pares masferrer

TV3

Un to proper que va continuar quan Llavina li va preguntar: "Quines són les quatre persones que més t'estimes?", i Nierga li va respondre "els meus fills Pau i Arnau, el meu marit i el meu pare. Però n'he de dir més de quatre, també hi poso els meus germans, el meu nebot Miquel... la meva família". I qui es va posar al telèfon? Mariano Nierga, pare de la Gemma. "Papa! Sort que t'he dit, eh, papa? Perquè no sabia que et trucarien. Imagina que m'oblido!". Un moment simpàtic i emotiu, en sentir el pare dient que s'emociona amb el que fa la filla i el tipus de programa que presenta.

nierga catalunya radio

Catalunya Ràdio

En la conversa posterior amb Llavina, precisament incidint en La Marató que presentarà d'aquí a un parell de mesos a TV3, Nierga va incidir sobre el que En Blau ja es va fer ressò fa uns dies, la mort del seu nebot de tres anys de càncer. Una revelació que ja va apuntar al programa Al cotxe i que ara ha aprofundit: "tristament, el càncer és una malaltia que tots patim al voltant, tots tenim gent propera que han estat malalts o han mort. A mi em toca especialment, i aquell dia m'hauré de prendre una pastilla per aguantar i no emocionar-me". No és estrany, havent-li passat el que li va passar. "Lo del meu nebot va ser molt dur, perquè el Daniel tenia tres anys. Era el primer nét, el primer nebot, el primer tot. Era el meu fillol. Un dia li van trobar un bulto i el metge ens va dir: 'és un càncer. El nen morirà'. Vam estar un any lluitant i pensant que sobreviuria, però efectivament, va morir al cap d'un any. Jo no sóc creient, i fins i tot m'anava a resar. Per sort ja no em poso a plorar després de tants anys". Pots escoltar l'entrevista clicant a la foto:

nierga catalunya radio4

Catalunya Ràdio

L'experiència va ser tan dura que Nierga no ha pogut tornar mai més a l'Hospital de la Vall d'Hebron pels records que li venen al cap.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat