Albert Om ho té clar. Els catalans hem de "posar un Cuixart a les nostres vides". Les imatges de la passada Diada, amb el president d'Òmnium esperonant els assistents amb la seva camisa blanca, alçant els braços i convertint-se en l'epicentre de la festa van deixar tothom bocabadat.

També al col·laborador d'Els Matins, que aquest dilluns li confessava a Lídia Heredia: "Tu t'imagines que quan et lleves a tres quarts de cinc tens aquest home que t'aixeca la persiana, t'obre la finestra, t'ajuda a anar a treballar amb il·lusió, que has d'aixecar un país, que 'ho tornaràs a fer, Lídia', la felicitat d'estar fent cua amb el cotxe un dilluns al matí?".

om cuixart

Albert Om, 'posa un Cuixart a la teva vida', a 'Els Matins' de TV3

Om fa seves les paraules de Jordi Basté en la retransmissió que van fer a RAC1, o al que va dir Sergi Pàmies, quan de Cuixart van dir que "em recorda al Cholo Simeone... Ahir, al partit contra l'Espanyol, tota l'estona el veia a ell o si poguéssim connectar-nos a l'energia de Cuixart, segur que la llum ens surt més barata"

El de Taradell també ha abordat la gran cita d'aquesta setmana, una taula de diàleg que ell compara amb "aquells sopars de compromís que fem dues parelles... Ja fa un any que col·laboro aquí i és com si tu un dia em dius: 'Veniu a sopar a casa'", li diu a Heredia. "I el primer que diem tots quatre és 'Ens hem de veure més. No pot ser que deixem passar tant de temps sense veure'ns'".

om taula dialeg 2

Albert Om a 'Els Matins' / TV3

Om emplaça els espectadors, amb la seva ironia habitual, a recordar quin va ser l'únic acord de la primera presa de contacte del passat 26 de febrer del 2020, abans de la pandèmia: "L'únic punt que va quedar clar va ser: 'Farem una reunió de la taula de diàleg CADA MES'. Fa 20 mesos... és veritat que hi ha hagut una pandèmia. Però és com si vosaltres ens convideu a sopar i nosaltres esperem vint mesos en convidar-vos a vosaltres...". Diu la presentadora: "Jo m'ho prendria malament, eh? Si em deixes 20 mesos tirada després d'haver vingut a endrapar a casa meva...".

Om afegeix: "20 mesos... i la setmana que has de venir a casa meva no se sap ni què, ni qui, ni quan... que dius: 'això ens ho anul·len... Per tant, no descartis que no es faci... Crec que es farà, però en el cas que es faci, una tercera ja ho veig un miracle"

om taula dialeg

Albert Om, analitzant la taula de diàleg / TV3

Un  Albert Om que es planteja convidar a aquest sopar amb els Heredia un cinquè convidat, Memphis Depay.

tuit memphisDesprés d'al·lucinar amb els darrers tuits del davanter holandès del Barça, amb un perfecte català i mostrant estelades durant la Diada, "tinc curiositat per saber diumenge què diu de l'aeroport... o de la taula de diàleg". Sensacional.