Acaba la temporada i és hora de posar notes. Hi ha assignatures maries, com triomfar després del TN vespre de TV3. I hi ha ossos durs de rosegar, com intentar fer una TV en català alternativa a TV3. Mentre la nova 8tv de Nicola Pedrazzoli escalfa motors, TVE Catalunya acaba el seu primer any de competició amb bones propostes i pujant d'audiència. Noms com Xavier Sardà, Tània Sàrrias i la imprescindible Gemma Nierga. Està de moda perquè la sèrie de Movistar Reyes de la noche té un personatge femení vagament inspirat en el que ella feia de matinada a SER Catalunya, el mític Parlar per parlar. 

reyes movistar

gemma nierga TVE

Gemma Nierga i el seu alter ego, TVE/Movistar

Era tan bona que la va fagocitar Madrid per a tota Espanya. Hablar por hablar. El programa de trucades era molt millor que la bírria del seu alter ego de ficció, la trepa de la sèrie. Res a veure amb la gran Nierga. La periodista gironina de 55 anys ha consolidat el seu programa Cafè d'idees. Un modest espai matinal a La 2 amb un pressupost infinitament menor que el de Mònica López a La 1. Ha aconseguit entrevistes amb més repercussió i té molt millors crítiques i influència que la meteoròloga a la cadena gran. Gemma Nierga ha trobat el seu lloc a Barcelona amb el seu marit i els seus dos fills.

gemma nierga y su marido GTRES

boda gemma nierga beso EP

Gemma Nierga i el marit José Antonio Cabanillas , GTRES/EP

Nierga porta 17 anys casada amb un polític, l'exregidor de l'Ajuntament comunista de Còrdova, José Antonio Cabanillas. Era l'única capital de província en mans d'Izquierda Unida i gràcies a això eren molt populars. La boda civil la va celebrar l'alcaldessa Rosa Aguilar. Ara viuen a Barcelona on ell fa d'advocat en un bufet de caràcter social, Defensa Legal. Una família discreta, que no ensenya a Instagram,amb  dos fills, Arnau i Pau, que tenen 11 i 15 anys.

marido nierga

gemma nierga TVE cafe

José Antonio i Gemma, un matrimoni català, TVE

Gemma Nierga cau bé a tothom. És de les millors professionals de Catalunya: presenta alhora a la "proindepe" TV3, Els meus pares, i a la poc indepe TVE. Fa un llibre amb Jordi Cuixart o prepara una secció, efímera, a El programa de AR. No hi ha dues estrelles de la TV més oposades que Nierga i Ana Rosa Quintana. I va treballar per ella. És una gran. Qüestionar-la és parlar per parlar.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat