Gemma Nierga cau bé. Des que va irritar el dèspota president Aznar quan ETA va matar Ernest Lluch i Nierga, amiga del mort, va dir a la manifestació de rebuig "Ustedes que pueden: dialoguen". Té el públic guanyat. És l'única que pot fer alhora dos programes a TV3 i TVE. Acabat Els meus fills segueix cada matí fent en català Cafè d'idees. El programa de les 8 a La 2 dura dues hores i té molta repercussió pels convidats però encara no per l'audiència. Aquest dijous hi han coincidit dues ànimes de Catalunya: Víctor Amela i Toni Soler. El Yin i el Yang:

gemma nierga amela soler TVE

fasq amela tv3

Toni Soler i Víctor Amela, parella de ball a TVE i TV3

Víctor Amela critica la deriva proindependentista de TV3 i ha trobat refugi a totes les TV que emeten des de Barcelona: tertulià de La Sexta, de TV3 i TVE-Catalunya. Surt i cobra dels programes d'Alfons Arús, Ricard Ustrell i Gemma Nierga. Cap d'aquests tres sous l'impedeix dir el que pensa. Toni Soler no és fix de Nierga, hi ha anat a promocionar el seu llibre Un bon cel. El programa de TVE-Catalunya té un greu problema de visibilitat. Audiències de l'últim programa emès:

cafe d'idees kantar media

Audiències dimecres Catalunya, Font: Kantar Media

El programa de Nierga fa audiència zero la primera mitja hora. Ni un sol espectador a tota Catalunya. L'hora i mitja restant fa un 0,6%, tres mil espectadors. Són audiències irrellevants típiques de Ràdio 4 però Nierga competeix en gran i ha de millorar molt. A la seva hora Arús lidera amb 19,6% i Els matins de Lídia Heredia fan un correcte 13,5%. 

gemma nierga TVE

Gemma Nierga, TVE

Nierga fa audiències entre el zero i el tres per cent. Poca cosa tractant-se d'una periodista tan coneguda. El programa no és independentista ni antiindependentista. Potser per això no va. Que la promocionin o la canviïn d'hora. I que posi més cafeïna al cafè. Sinó sembla Camamilla d'idees.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat