Aquesta setmana s'ha acabat la sèrie Acacias 38  a TVE. la cadena pública ja ha mogut fitxes per la seva proposta de vespres. I la decisió que han pres ha estat deixar en mans d'un veterà programa de la casa l'objectiu de rascar una mica més d'audiència del que estan fent. España directo arrenca una nova etapa el proper dilluns que tindrà mitja hora més de durada del que era habitual. De dos quarts de vuit del vespre a dos quarts de nou, el programa que explica històries singulars arreu d'Espanya amplia la seva cobertura i producció, ja que a les sis delegacions que ja té, Barcelona, Granada, Santander, Santiago de Compostel·la, Sevilla i València, s'uneixen tres de noves, Bilbao, Mèrida i Saragossa.

españa directo2

'España directo' @edirectotve

No seran els únics canvis que s'adoptaran. Les històries que apropin els reporters seran reforçades des de plató amb una renovada posada en escena, tot i que el canvi més visible serà en la presentació de l'espai. El programa seguirà presentant-lo Ana Ibáñez, però al seu costat hi serà ara un copresentador, el periodista català Àngel Pons.

españa directo

Ana Ibáñez i Àngel Pons / TVE

angel pons

Àngel Pons / @angelponstv

El de Maçanet de la Selva, reporter de l'equip i que també ha presentat la informació esportiva al Telediario, serà doncs, l'encarregat de reflotar el programa que va per tota la geografia espanyola. No serà, però, l'únic català que veuran els espectadors del programa. Es renoven col·laboradors, i hi entra a formar part la nedadora Gemma Mengual, explicant històries humanes relacionades amb el món de l'esport.

gemma

Gemma Mengual / @gemmamengual

A Mengual l'hem vist en diferents programes televisius, lluny de les piscines, el seu hàbitat natural. La vam veure a Bailando con las estrellas o a Joc de cartes, però ara la veurem en una vessant periodística aprofitant la seva trajectòria esportiva i l'empatia que genera ella tant en els esportistes que ens presentarà com en l'espectador. Una aposta segura que començarà a veure's a partir d'aquest dilluns. Tota la sort del món.