Dels creadors de "No puedo trabajar en Catalunya por hablar español", que va perpetrar fa uns dies l'actor Toni Cantó per justificar que no el contractin als teatres catalans (en una cartellera farcida d'actors i obres representades en castellà), ha arribat aquest dijous "Me pone negra dar dinero a los catalanes, no lo necesitan" de Carmen Maura, unes paraules que han provocat un allau de reaccions en una xarxa que ha atonyinat la protagonista de Mujeres al borde de un ataque de nervios.

carmen maura orella

@mundo_carmen_maura

Fins aquest límit d'un atac de nervis, no, però qui no ha deixat passar per alt aquesta gratuïta ofensa a Catalunya ha estat Pilar Rahola, que ha titllat la chica Almodóvar de chica espécimen de progre:

No s'ha quedat curt el diputat d'ERC al Congrés, Gabriel Rufián. El polític ha tirat de xifres per callar la boca de Maura. Després que la intèrpret consideri que Catalunya, "Si acaso es la comunidad que más gasta en tonterías. Vamos a un festival y ves una oficina española y otra catalana. Y lo de las embajadas (...) Me pone negra", qui no ha estat per tonteries ha estat un Rufián demolidor que ha farcit de milions el seu comentari sobre l'estirabot de Maura.

rufian 8tv

@gabrielrufian

Que l'actriu agafi paper i llapis i vagi apuntant els molts zeros que costen als ciutadans (i en enorme mesura, als catalans) les següents vergonyes nacionals: "Rescate autopistas 2.000.000.000€, rescate banca 60.600.000.000€, Corona 7.700.000€, Defensa 32.000.000.000€, Castor 4.400.000.000€, Gürtel 123.000.000€, ERE’s 854.000.000€, Lezo 23.500.000€... Pongo esto aquí por si lees lo de ‘qué mal el dinero que damos a los catalanes.’". Total, sumant només aquestes minúcies, 100.008.200.000 milions d'euros. Casi ná, com diria la cañí Carmen Maura:

Una clatellada en tota regla que ha fet sortir de la cova els unionistes més acèrrims, que han lapidat a tuits Rufián, parlant-hi del seu sou, de Pujol, del procés i un llarg etcètera:

Per Carmen Maura, Catalunya "no es la comunidad que más lo necesita". Suposem que tots aquests usuaris també consideren que la Banca o la Corona són institucions molt necessitades.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat