La fábrica de Rufián que s'ha penjat a YouTube aquest dijous ha estat un programa doble, un dos por uno en tota regla. D'una banda, amb una entrevista imperdible del polític i presentador de l'espai a l'actor català Santi Millán. L'intèrpret no s'ha mossegat la llengua, mullant-se el que calgui sobre Catalunya, un referèndum, la independència, Espanya, la seva visita a Raül Romeva a Lledoners o els 'consells' o censura patida a Madrid després de dir a les coses pel seu nom i posicionant-se i pronunciant-se sovint sobre el procés català.

santi millan rufian4

La fábrica de Rufián

Però a banda de les confessions de l'entrevistat en una conversa deliciosa, la part final ha regalat als espectadors un xou inèdit de Gabriel Rufián. Aprofitant que Santi Millán és el presentador d'un programa com Got Talent, el col·laborador Tomàs Fuentes els hi ha proposat a tots dos que Rufián fes veure que era un concursant que es presentava a l'escenari del programa de Telecinco. Però en lloc de ser jutjat per Risto Mejide, Edurne o Paz Padilla, qui l'avaluava era el mateix Millán. Li proposen cinc opcions, i n'ha hagut de fer dos, a triar entre "cantar, bailar, hacer un monólogo, imitar o enseñar alguna habilidad que no sepamos que tienes".

got talent rufian

La fábrica de Rufián

Tria les dues darreres. Però avisa en veure escrits els noms de qui ha d'imitar: "Pero yo la voz no la sé hacer". Millán riu sorneguer. I encerta de qui fa Rufián. Però més pel contingut de la frase que per la imitació del polític: "Estamos dispuestos a hablar de todo dentro de la ley. No hablaré con Torra hasta que no condene la violencia". Un Pedro Sánchez tibat i de manual, això sí, amb cella sociata alçada en pla interessant. Millor li ha sortit el president anterior, un Mariano Rajoy amb aquella boca i aquella veueta estranya: "Es el vecino el que elige al alcalde y es el alcalde el que quiera que sean los vecinos el alcalde". La tercera ha estat hilarant: "Hey! Os presento a Lucas! Mi arma secreta! Es para comérselo! Umm, huele a leche! ...Porqué es un be-bi-to". Un hiperventilat i sobreexcitat Albert Rivera ensumant el seu gosset. Sublim.

rufian imita sanchez

rufian imita rivera

La fábrica de Rufián

Faltava la cirereta del pastís. El cop d'efecte final. L'habilitat secreta: "Sé hacer que me tiemble un ojo... O mover solo una ceja... o las orejas". Santi Millán no li dona el pase de oro: "No hubieras pasado, y la verdad es que Risto te hubiera puesto fino", però el moment paga la pena. Pots veure-ho en el vídeo a partir del minut: 27'30":

Si a Got Talent va triomfar algú com 'el Cejas', per què no ho pot fer Gabriel Rufián amb les seves 'orejas'?

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat