Finalment, l'esperpent es va consumar. La prèvia de l'Espanya-Kosovo venia calenteta. Que si Territorio de Kosovo, que si Federación de Fútbol de Kosovo, que si no mostrar la bandera d'aquell país, que si anar a publicitat quan sonés el seu himne... A TVE gairebé els hi explota el cap quan van saber les filigranes matusseres que haurien de dir Juan Carlos Rivero i Chapi Ferrer per no dir-li a Kosovo pel seu nom. Afortunadament, persones com Quim Monzó van girar la truita de manera sublim en la prèvia del partit.

españa kosovo selecciones

Espanya i Kosovo, abans de començar el partit / Efe

Espanya no el reconeix com a país. I fer-ho, seria un precedent que no es volen ni imaginar amb Catalunya. A Kosovo estaven que trinaven i amenaçaven amb fotre el camp de l'estadi si continuava el menysteniment. Finalment hi va haver himne. Però TVE va sorprendre amb una decisió grotesca de país petit i acomplexat, de país de pandereta que creu que la seva grandària és proporcional... a les lletres que faci servir per anunciar el marcador d'un partit.

españa kosovo 2

españa kosovo

Espanya - Kosovo / TVE (o, com ells dirien, tve)

Patetisme en estat màxim. Què fer per menystenir Kosovo? Posar les seves sigles més petites que les d'Espanya, i en minúscula. Ens imaginem l'escena a Prado del Rey: "Se van a enterar esos kosovares... Les vamos a poner su nombre en minúscula, toma ya!!!". Un esperpent. I la xarxa, destrossant-los sense pietat:

tutis kosovo3

tuits kosovo2

jofre kosovo

Especialment sagnant ha estat el diputat d'ERC Gabriel Rufián, que ha fet tres tuits que han corregut com la pólvora, sulfurant a les Espanyes més hiperventilades:

tuits rufian

Al-Andalus, Democracia Plena i M.Kosovo... Brillant. Ganes de veure el Kosovo - Espanya, a veure quina una se'n pensen a TVE. Perdó, a tve.