La Marató de TV3 és el millor programa de TV de l'any. Sense discussió. Dit això, TV3 s'ha disparat un tret al peu fitxant el cantant Francisco per fer una cançó icònica del disc d'enguany: la versió en català de My way de Frank Sinatra. Sempre s'ha versionat en català amb el títol Com he fet sempre. Algú de La Marató va decidir que la veu que millor s'acostava a Sinatra en català era el cantant d'Alcoi. Aquest és un fragment, no tot, del tema en la veu de Francisco:

francisco TV3

Francisco, TV3

Les fades de twitter van fer la seva feina i recorden a TV3 la ideologia fatxa, blavera, ultra i anticatalana del cantant. Francisco en unes declaracions a la TV fa un temps: "No entiendo por qué han contratado 17 conciertos de un renegado valenciano, el señor Ràimon (sic) a 19 mil euros que vamos a pagar los valencianos. Me niego a pagar por escuchar a un renegado como ese señor, que siempre ha ido presumiendo de ser catalán, catalanista. Esa gente quiere catalanizar.  Somos un  reino, el Reino de Valencia, que tenemos un idioma que es el valenciano. Y esos señores luego lo hablaron en el condado de Barcelona, que es el catalán. Toman palabras del francés: ellos dicen 'merci' y nosotros 'gràcies'. Ellos dicen 'petit' i nosotros 'xicotet'. Son expansionistas, Gobiernos radicales y nacionalistas quieren anular nuestra lengua y nuestra música. Hemos corrido delante y detrás de los grises...". Cada frase és més delirant que l'anterior. Vídeo:

L'empanada fatxa de Francisco és de les que fan època i l'odi que destil·la contra Catalunya i la llengua comuna. TV3 li prepara la lletra de la cançó de La Marató en la versió català/valencià perquè no es molesti i canti com vulgui. El videoclip ensenya el text estat/sigut, deixés/deixara o eliminar el "pas" que és massa català:

cançó francisco tv3

Fragment del videoclip amb la lletra de la cançó TV3

Que és un autogol de TV3 ho demostra que el cap de l'oficina del president Puigdemont a Waterloo, Josep Lluís Alay, ho retuiteja dient "Quina vergonya". No queda clar si es refereix només a Francisco o també a la decisió de TV3 de fitxar-lo:

Alay ACN

Josep Lluís Alay, número 2 de Puigdemont, ACN

El disc de La Marató no el gestiona el programa de La Marató però no existeix un sol espectador que distingeixi una cosa de l'altra. TV3 guarda hermetisme absolut sobre qui actuarà en el programa del 20 de desembre i és impossible saber si Francisco hi serà. L'aposta d'EN Blau és que no. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat