Isabel Díaz Ayuso dient bajanades sobre Catalunya. Tant se val quan llegeixin això. La presidenta de Madrid és d'aquelles persones que es considera indispensables, que volen estar en misa y repicando, que volen tallar el bacallà a casa seva i a la dels demés. Ambiciosa fins a dir prou, segur que quan es mira al mirall es veu com la salvadora de la seva comunitat autònoma, del seu partit, del seu país i de la seva escala de veïns. Però algun dels seus spin doctors o consellers, o el gos d'Esperanza Aguirre a qui li portava les xarxes socials, li hauria de dir que quan parli de Catalunya, es tapi una mica. No ha estat ni la primera ni la darrera vegada que de la seva boca surten falsedats sobre el que passa a Catalunya. Però ara ha tornat a fer-ho, fent servir una pràctica habitual en el partit de la gavina: posar en l'equació niñas, com la de Rajoy, nebodes o, com aquest cas, cosines. Com les d'Isabel Díaz Ayuso.

130919567 1299036673813679 8469666554006847123 n
Isabel Díaz Ayuso / @isabeldiazayuso

Si José María Aznar parlava català en la intimitat i anava declamant pels racons allò de "L'entelament del món al'obaga dels mots", ara qui s'ha enrecordat de Catalunya ha estat Isabel Díaz Ayuso. Per dir què? L'habitual estupidesa interessada perquè els seus palmeros li riguin la gràcia i li donin copets a l'esquena. La frase de la presidenta madrilenya és de traca, parlant d'unes familiars que té aquí: “Yo tengo familia aquí, catalana, en Barcelona. Me comentaban el otro día mis primas cómo están estudiando, por ejemplo, todas las comarcas catalanas, cosa que me parece de gran riqueza, todo es importante, pero no se sabían los ríos españoles”... Pobrecillas ellas. Les nenes saben les comarques, però no els rius espanyols. Potser tampoc se saben la llista de los reyes Godos. I pel tuf que deixa caure Ayuso, hi ha una clara intenció de culpabilitzar l'ensenyament català d'adoctrinar les escolars a que sàpiguen només la geografia catalana i passin de llarg per l'espanyola. En el seu capet malèvol i mal pensat no es contempla que no tingui res a veure amb l'ensenyament rebut.

279272371 2391932657604325 564084407632485714 n
Isabel Díaz Ayuso / @isabeldiazayuso

Ayuso seguia: "Y no conocían dónde estaban las principales capitales de provincia del resto del territorio. Y llega un momento en que en el colegio tratan a España como un país vecino o como, directamente, un proyecto inexistente. Y a mí eso me parece un abuso del poder en manos de los de siempre"... Sacrilegi! De tota la gent que li ha respost, quedem-nos amb el diputat de Compromís, Joan Baldoví, tal i com recullen al Huffington Post: “Pues yo conozco a una ‘prima’ madrileña -presidenta- que sabe lo pasa en las aulas catalanas pero no tiene ni idea de por qué su gobierno excluyó a las personas dependientes de las residencias de su traslado a los hospitales madrileños”. Pam. En tota la boca. Sublim.

Des de Catalunya també li han respost de manera demolidora, parlant-li de rius i geografia. Ho ha fet una de les persones que més en sap sobre aquesta qüestió, un dels meteoròlegs més estimats de TV3, el gran Francesc Mauri.

Francesc Mauri home del temps - Sergi Alcàzar
Francesc Mauri / Foto: Sergi Alcàzar

 L'històric home del temps de Televisió de Catalunya li recorda a Ayuso que ell és "geògraf" i que té un fill d'11 anys que estudia a Terrassa. El millor ve quan li deixa clar a la madrilenya que "No té 'primas en Bcn'. Sap les comarques i avui casualment toca repassar rius i muntanyes peninsulars i espanyoles pq demà hi ha examen. Ara acabem". La cirereta final és implacable: "Mentir o no estar informat. Igualment trist...".

Felicitem en Mauri per la resposta a Ayuso, però ja l'advertim que d'on no n'hi ha, no en raja. Tenen més seny els Pikachu, Bob Esponja i Mic que es veuen a l'escriptori del seu fill que no pas ella.