La campanya electoral més llarga de la història entra en la recta final. Des de la moció de censura de juny de 2018, amb Rajoy empassant-se 2 ampolles de whisky, a novembre de 2019. Un any i mig de campanya que suposadament acabarà el 10-N. A la TV, la cadena que emet propaganda política 24 hores al dia (no té sèries ni concursos) és La Sexta. Al rojo vivo va estavellar-se entrevistant en prime time dijous a Pedro Sánchez: GH VIP va fer un 30% d'audiència i l'entrevista de nit un minso 9,8%. Empatx i cansament. I el director de La Sexta, Antonio G. Ferreras, creient que ho petaria.

sanchez5

La Sexta

El fracàs d'audiència s'afegeix al nerviosisme del PSOE. L'alcalde de Valladolid, el socialista Óscar Puente, cèlebre tuitaire bocamoll, el que va mentir sobre el catxé de Rosalía, ha difós una fotografia que mai s'havia mostrat: dos polítics parlant al bar del Congrés (Rivera i Casado) en zona reservada. Ho va fer per interès i amb motius electoralistes. Tot el gremi, el periodístic i el polític, ha evidenciat el ridícul de Puente però ell brama contra La Sexta per un rètol imprecís a Más vale tarde que diu "Puente fotografía a Iglesias y Rivera":

Óscar Puente alcalde Valladolid PSOE EFE

EFE

Puente s'agafa al ferro roent que en no ser diputat, no va poder ser l'autor de la foto. Ell la va difondre. Amb maneres xulesques i prepotents, de barra de bar, escup a periodistes: "Manipuladores de cuarta división. Me dais asco y vergüenza. Hago lo que me da la gana. Trabajad más". Això és un efecte que el PSOE no tenia previst de la repetició electoral: els quinquis del partit sortiran a fer el ridícul. I Ferreras sense saber amb qui va.