Els darrers dies de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, no estan sent els més exemplaritzants, que diguéssim. Després de presentar amb pompa i circumstància el concert als balcons, va haver de suspendre'l abans que sonés la primera nota per l'elevat cost que suposava. Una mala idea, un moment equivocat, un bunyol, en definitiva.

colau2

@adacolau

Poc abans, la seva compareixença en roda de premsa a la Plaça Universitat, sense guants ni mascareta, a finals d'abril i en plena crisi per la pandèmia. Li van ploure les crítiques i no ha tornat a repetir escena... en un acte oficial. Perquè ha fotut els peus a la galleda en el seu dia a dia. Colau ha tornat a fer bullir la xarxa per una fotografia on no se sap si fruit d'una relliscada o una irresponsabilitat, ha estat fotografiada in fraganti per algun veí del seu barri.

colau

Com? Com veuen. Sense mantenir la distància de seguretat recomanada per les autoritats, amb la mascareta posada on no toca, i sense guants. Alguns ciutadans s'estan saltant a la torera les recomanacions d'aquests dies, per alguns sembla que la pandèmia hagi acabat i estan vivint el seu desconfinament particular, amb un cas relatiu de les normes i els consells. Però que ho faci ella, és de traca. Que ella ignori les mesures que repeteixen una i altra vegada als barcelonins, és per fer-s'ho mirar. La reacció ha estat massiva:

Per cert, tot i que no ho sembli veient la seva alcaldessa, Barcelona encara no ha canviat de fase de desconfinament. 

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat