La capacitat que tenen a El Foraster de superar-se és digna d'estudi. Quan penses que no poden fer més audiència, la fan. Quan penses que no poden emocionar més, ho aconsegueixen. Quan penses que no poden sorprendre més, Quim Masferrer es treu un truc del barret de copa i provoca llàgrimes a tothom: als espectadors i als veïns del poble que visita. Com ha passat aquest dilluns quan ha anat a La Nou de Gaià, a la comarca del Tarragonès.

foraster nou gaia

'El Foraster' (TV3)

Ricard. Secretari de la Cooperativa Agrícola. Qui puja i baixa el preu del vi. Després de fer conya sobre això, cop d'efecte i emoció a flor de pell. Li confessa l'entrevistat al Foraster: "Estic trasplantat del ronyó. Tres cops. L'últim, al 2008, me'l va donar ma germana Maria. Gràcies a ella estic aquí". Masferrer, colpit. "El dia del transplantament ens felicitem mútuament. Va ser com tornar a néixer".

foraster nou gaia2

'El Foraster' (TV3)

Receptor i donant. Germà i germana. Ricard i Maria. Junts recordaven el moment. I junts es van emocionar quan Quim Masferrer els hi va mostrar una sorpresa que no s'esperava ningú. "Fa més de 32 anys que ens coneixem amb els metges de Bellvitge. Som una família. Sense ells tampoc me n'hagués sortit. El doctor Riera, una bellíssima persona, que se sacrifiquen, em trucaven en diumenge per com estava...". I qui va aparèixer en pantalla? L'àngel de la guarda del Ricard:

24,6% de share. 645 mil espectadors. La majoria, segur, amb llàgrimes als ulls. Quedem-nos amb aquesta darrera dada de Masferrer: "Catalunya és líder mundial en transplantaments i donacions d'òrgans". Motiu d'orgull.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat