La darrera vegada que els espectadors han pogut veure l'actor Fermí Fernàndez a TV3 va ser el passat dijous, en un número musical memorable. L'actor de Polònia es va posar en la pell d'un dels seus habituals, Xavier García Albiol, i va entonar una versió impagable del hit d'Abba 'The winner takes it all' pels carrers i platges de Badalona. No mana el guanyador, i més si aquest sóc jo, on el ploraner alter ego del polític del PP lamentava el pacte que l'ha deixat fora de l'ajuntament.

TV3

Una de les frases marca de la casa més abjectes del polític a qui Fernàndez dona vida va ser quan va assegurar sense ruboritzar-se, que "a la majoria d'escoles públiques de Catalunya s'educa per odiar Espanya". No sabem què deuria sentir l'actor en sentir aquestes paraules, però no costa d'imaginar tenint en compte el que ha verbalitzat ara al seu compte de Twitter. A les xarxes, Fernàndez es mostra especialment actiu i no es mossega la llengua a l'hora de defensar allò en el que creu i pentinar més d'un.

fermi fernandez i toni alba

IB3 Televisió

Habitual dels actes de l'ANC en favor de la independència, l'intèrpret ha dit sovint que cal superar la política de l'amenaça i de la por que practica l'Estat espanyol. També en matèria d'ensenyament. Darrerament els altaveus unionistes han parlat d'un incident en una escola de Terrassa amb un nen que deia haver estat agredit per una mestra per dibuixar una bandera espanyola. Per no parlar del que va assegurar Isabel Díaz Ayuso, "Los niños catalanes que piden ir al lavabo en español son víctimas de racismo".

fermi fernandez estelada

palamoscomunicacio

Aquesta qüestió ha irritat especialment l'actor, que en un primer moment ha retuitejat un comentari sarcàstic i crític d'un mestre sobre aquest bulo ("De todos es sabido que a los docentes catalanes nos encanta disfrutar de cacas y pipis mientras damos clases. Personalmente, a los peques meones y cagones españoles, los ato a un palo boca abajo y friego con ellos el suelo después del inevitable accidente. No sé, soy así"). Posteriorment, ell mateix s'ha pronunciat emplaçant la caverna a fer una visita a l'escola dels seus fills, després de llegir un comentari sobre un mestre que dibuixava un panorama apocalíptic sobre el que passa a les escoles catalanes. Un clima "irrespirable" on no s'atén els nens si parlen en castellà i on se'ls ignora si no demanen anar al lavabo en català. I Fernàndez ha dit que ja n'hi ha prou: "Mentiras y más mentiras. De verdad... No os cansáis? Mis hijos van a un instituto en un pueblo de Tarragona. Hablan mejor español que muchos de vosotros. Juegan (también) en español. MENTÍS, Y LO SABÉIS. SOIS PERVERSOS. No creo en el karma, pero ojalá, mentirosos":