Felipe González va treure la poteta a La Sexta. Entrevistat per Jordi Évole, va deixar anar algunes perles. Aquí en va una tria: "Oriol Junqueras no és un preso político", "Carles Puigdemont no es un exiliado político", "El procés independentista, en muchas ocasiones, ha ejercido una presión psicológica que podemos considerar violenta" o "Cuando Artur Mas convocó la consulta del 9N se tendría que haber aplicado el 155"

felipe salvados

La Sexta

L'ex president espanyol es mira l'actualitat del país que va governar amb aquell posat de qui té potestat per dir el que vulgui i com vulgui. El PSOE no és ja que estigui de capa caiguda, sinó que directament és una broma. Oposició de fireta al PP. Per no parlar del camí units que comparteixen a l'hora de repartir cap a Catalunya. Més enllà de la desvergonya a l'analitzar la situació catalanaPilar Rahola, a la tertúlia dels dilluns d'El món a RAC1, era contundent: "Felipe ha dit una cosa monstruosa: ha volgut vendre la idea que Junqueras està a la presó per culpa de Puigdemont".

Crítiques a TV3

Però Felipe González també va dir-hi la seva sobre Televisió de Catalunya. Un missatge amb més espines que la rosa que simbolitza el seu partit: "TV3 debería regirse por los mismos criterios que dentro de dos meses se regirá la televisión pública española". Évole li repregunta: "¿Cree usted que Radiotelevisión Pública Española tiene el equilibrio que usted le exige a TV3?". Resposta: "Ahora TVE no tiene el equilibrio... No es tan exagerado como TV3, pero no lo tiene...". "¿Qué usted ve mucho TV3?", li etziba el presentador. "Algo...", pausa dramàtica. Afegeix: "He sido invitado". Évole li pregunta si hi ha anat... "Nooo...". "¿Y por qué no va?"... Pausa encara més dramàtica: "Verá, porqué a veces uno se resiste a servir de excusa". Una nova pausa i un somriure sorneguer de l'ex president del govern.

felipe salvados riu

La Sexta

Rahola responia indignada aquest matí als micròfons de RAC1: "El discurs espanyolista està segrestat per uns mitjans de Madrid que han fet de l'a por ellos' el relat fonamental a dreta i a esquerra. Quan veus el mateix dia, i ha passat sovint,  que l'editorial de El País i l'ABC és el mateixa, tens un problema molt profund amb el relat". Qui anava més enllà era el mateix realitzador del programa polític de referència de TV3 des del setembre: el Preguntes freqüents. Paulí Subirà lamenta que tant Felip González com molts altres s'omplin la boca criticant TV3, quan en moltes ocasions se'ls convida a que puguin parlar i expressar-se, cosa que no passa a d'altres mitjans.

Piulada que retweetejava la presentadora i codirectora del programa, Laura Rosel. I molts altres usuaris de la xarxa, encesos que es titlli TV3 de sectària, tot i que n'hi havia també que feien seves les paraules de González.

El que ja no té excusa per anar al FAQS és Felipe González. I que li posin al davant Pilar Rahola.