Laura Borràs s’ha reunit avui al matí amb Felip VI al palau de la Zarzuela. El rei d’Espanya rep aquests dies els líders de tots els partits polítics representats al Congrés dels Diputats per decidir la investidura de Pedro Sánchez. Bé, tots no. La justícia espanyola impedeix que els presos polítics Jordi Sànchez i Oriol Junqueras, de Jxcat i ERC, surtin de Soto del Real per trobar-se amb el monarca. La resposta dels independentistes: Borràs ha anat a veure el Borbó en representació de Sànchez i els republicans s’han negat a enviar-hi ningú.

Laura Borràs Felip VI ronda contactes - EFE

EFE

Tal com ha explicat a ‘Al Rojo Vivo’ de La Sexta un cop ha marxat de la Zarzuela, l’exconsellera li ha retret al rei d’Espanya el discurs que va fer la nit del 3-O i li ha fet entrega de dos documents: una carta escrita per Jordi Sànchez i l’informe del grup de treball de l’ONU que demana l’alliberament dels presos polítics catalans. I una anècdota que ha explicat al programa d’Antonio García Ferreras. “Le he trasladado una pequeña broma que hizo el president Puigdemont respecto de Felipe VI”, ha relatat Borràs en directe a ‘Al Rojo Vivo’.

laura borras rei felip al rojo vivo

La Sexta

El president a l’exili ha demanat a Borràs que fes arribar el següent missatge a Felip: “Puigdemont me dijo: dile que me gustaba más como príncipe de Girona que como rey de España”. La resposta del monarca, despectiva: “A mí Puigdemont me gustaba más como alcalde de Girona que como president de Catalunya”.

rei felip cara GTRES

GTRES

puigdemont dit ma simbol victoria gest ok somriu twitter

@KRLS

Els gustos de Felip VI són totalment respectables però no s’ajusten massa al que pensen molts electors catalans, als quals menysprea amb aquestes paraules. El 26-M, el president Puigdemont va arrasar a les urnes com a cap de llista de JxCat al parlament europeu. Al rei d’Espanya, en canvi, no l’ha votat ningú.