La monarquia anglesa ha tornat a passar la mà per la cara a la monarquia espanyola. Per adonar-se d'això, només cal analitzar el detall que els ducs de Cambridge, Guillem i la seva dona Kate Middleton, han tingut en les últimes hores. Un detall que ha agradat a molts i no para de rebre comentaris i 'm'agrada', superant la barrera dels 86.000 a través de les xarxes socials. Detall que es pot apreciar, per cert, a través del compte oficial de Twitter dels ducs, batejat amb el nom '@KensingtonRoyal'. Un detall que ha tingut un gran impacte a les xarxes socials i que deixa en molt mal lloc tant a Felip com a la seva esposa i periodista Letícia Ortiz. Detall del que es fa ressò la periodista de la Corunya, escriptora i especialista en comunicació política no verbal, Patrycia Centeno. Desgranem tot el que ha passat en les últimes hores, i el gest dels ducs de Cambridge que deixa en molt mal lloc a Felip i Letícia, a continuació.

letizia platja felipe GTRES

Letícia i Felipe / GTRES

Semblava impossible però finalment s'ha produït. Parlem de la guerra entre Ucraïna i Rússia. Una tensa situació que es porta vivint des de l'any 2014 i que en el dia d'avui ha saltat pels aires, i mai millor dit. Una situació trista i dolorosa per a molts. Motiu pel qual els usuaris a les xarxes socials, ja siguin famosos o anònims, no paren de compartir missatges demanant la pau al món i que se solucionin les guerres, bombardejos i morts de milers de persones. Una delicadíssima situació de què també parla sovint el president d'Ucraïna, Volodímir Zelenski, a través de vídeos que comparteix amb membres del seu equip. Vídeos on demana la unió de la població en aquests moments tan complicats per al país. També exigeix a Occident mesures més contundents per finalitzar la guerra i es dirigeix al país veí, Rússia, perquè acabi amb la invasió. Un mandatari que ho està passant molt malament, igual com la seva dona i fills. De fet, en paraules de Zelenski, ell és el primer objectiu dels russos mentre que la seva dona i fills el segon. Unes doloroses paraules que no han passat desapercebudes per als ducs de Cambridge. Motiu pel qual a través del seu compte oficial de Twitter no han dubtat a mostrar tot el seu suport al país ucraïnès i al seu president, dona i família en aquests tristos moments. "Enviem tot el nostre suport al President i a tota la gent d'Ucraïna que estan lluitant valentament pel seu futur". Paraules firmades per Guillem, amb la 'W' de William, i la 'C' de Catherine, coneguda com a Kate. Parlem d'això:

Un missatge de suport i solidaritat del que es fa ressò la periodista i escriptora Patrycia Centeno en el seu compte de Twitter. "Els ducs de Cambridge -firmen el tuit W(illiam)&C(atherine)- recorden la seva trobada amb el president Zelenski i la seva dona i expliciten el seu suport al president i a Ucraïna", escriu l'experta en comunicació política no verbal. Una publicació amb què Centeno convida tots a passar-se pel compte oficial de Twiter de la Casa Reial Espanyola per veure si, en les últimes hores, s'ha publicat alguna cosa en relació amb Ucraïna i el delicat moment que s'està vivint. "Us convido que ara aneu al compte de Casa Reial a veure què trobeu...", afegeix Centeno.

Efectivament. Buscant el Twitter de la Casa Reial, i veient quines són les seves últimes publicacions, es pot veure que fins a la data d'avui, diumenge 27 de febrer a la una del migdia, no hi ha cap missatge en relació amb la situació d'Ucraïna ni tampoc dedicat al president del país, ni als ciutadans. Res. Zero. Ni rastre. Nothing, que es diu en anglès. L'últim missatge és de fa tan sols tres hores i és el següent:

Els ducs de Cambridge 1, Felip i Letícia, 0.