Margarida de Dinamarca semblava més tranquil·la en aquestes últimes setmanes. La decisió que va prendre respecte al futur de la seva monarquia -que diu molt de la seva personalitat- no va sentar gens bé al seu fill el príncep Joaquim. Desposseir dels títols de príncep i princesa als seus quatre nets Nicolàs, Fèlix, Atena i Enric va obrir totes les esquerdes de les ferides de la Casa Reial, però ara havia passat ja un temps prudent perquè les aigües tornessin al seu curs. Tanmateix, l'hereu al tron i fill predilecte de Sa Majestat La Reina Margarida, Federic de Dinamarca, ha tornat a liar-la. En aquesta ocasió, amb un dard molt directe al seu germà.

Les declaracions de Federic han estat molt explosives i han causat enrenou al país danès. Als micros de BT els ha reconegut que "és difícil veure com d'afectat que ha estat Joaquim per la decisió", reconeixent que la decisió de la reina ha generat "una discrepància al si de la reialesa" a causa que aquest es tracta d'un "assumpte de família". A més, el futur rei ha afegit que està en contacte continu amb el seu germà Joaquim. "Estic en contacte continu amb el meu germà, sempre ho he estat, curiosament, així que no hi ha res nou. He estat en contacte amb ell, estic en contacte continu amb ell", rematava. Unes declaracions que molts han pres com un paperot amb molta sorna. I és que a hores d'ara ja ningú no es creu que Federic té una relació fluida amb Joaquim. No cola.

El príncep Frederic, la Reina Margarida i la princesa Mary - GTRES
El príncep Frederic, la Reina Margarida i la princesa Mary - GTRES
Joaquín, Marie i els quatre prínceps desposseïts|espoliats - GTRES
Joaquim, Marie i els quatre prínceps desposseïts - GTRES

Vaivens constants

Joaquim i Federic es porten com el gos i el gat, o sigui, fatal. A Dinamarca, tothom sap que el favorit de Margarida és Federic i d'allà venen moltes de les discrepàncies que tenen entre un i l'altre. El passat 2020 van tenir la que sembla que va ser la seva última topada, quan Marie de Dinamarca (la dona de Joaquim) es va molestar molt perquè Mary (la dona de Federic) no va anar a visitar el seu cunyat a la residència de Cays després d'aquest patir un ictus. Però aquesta només va ser una de les desenes d'anècdotes que es recorden entre la parella formada per Joaquim-Marie i Federic-Mary. La més mediàtica i que va obrir portades de totes les revistes del cor va ser quan Joaquim va estar a punt de plantar-li un petó als morros a Mary en un esdeveniment reial. La foto és delatadora i la portada, fulminant:

Portada Joaquín i Mary
Portada Joaquim i Mary

Una monarquia moderna

Si existeixen o poden existir les monarquies modernes, aquesta és la de Dinamarca. Encara que d'altres, com la de Carles III d'Anglaterra, sembla que podrien anar pel mateix camí, a l'única que no li tremola el pols és a Margarida II. Implacable, la decisió de desposseir els seus quatre nets dels títols de prínceps i de fer que ara en comptes de ser tractats i tractades com a Alteses Reials siguin només tractats com a Excel·lències, ha estat ben vista per la majoria dels ciutadans danesos. També per Federic, al qual més enllà d'explicar a les càmeres de BT com és ara el seu vincle amb Joaquim, ha donat suport amb tota la intenció a la seva mare. "Margarida ha pres aquesta decisió sola, perquè ho pot fer i és el que vol, i va pensar que ara era el moment de prendre una decisió que jo també recolzo i la veig com a correcta", ha subratllat. Joaquim i Marie, en fora de joc.

Federico i Mary GTRES
Federic i Mary GTRES