En temps gloriosos va ser un dels col·laboradors més rellevants de l'extint Sálvame de Telecinco. Estimat i odiat a parts iguals, Kiko Matamoros va intentar deixar el programa en més d'una ocasió, però mai ho aconseguia del tot. Bé per deutes econòmics, bé per ser notícia per qualsevol qüestió d'importància internacional com els seus conflictes postdivorci amb Makoke o la terrible relació amb els seus fills. Però, fins fa molt poc sempre havia estat animal de plató. Res de 'realities', perquè el seu pas per la segona edició de Gran Hermano VIP no li va ser rendible. Espòiler: va abandonar. Res més fins al passat 2022, quan es va enlairar en l'avió amb destinació Honduras per a ser concursant de Supervivientes. A l'edat de 65, tot un repte.

Kiko Matamoros Supervivientes MEDIASET
Kiko Matamoros a Supervivientes. / Telecinco

Kiko va acabar com el novè expulsat de l'edició després d'incomptables setmanes nominat en les quals va tenir conflictes amb gairebé tots els seus companys d'aventura. Fos per la seva actitud competitiva en les proves o per renyines habituals en la convivència, l'exrepresentant de famosos no acabava de fer el pes a la resta de participants. Bé, potser no tan habituals, i és que Matamoros va ser protagonista d'una de les escenes més fastigoses de la història de la televisió durant la seva participació. La recordem.

El moment més fastigós de Kiko Matamoros a 'Supervivientes'

Si algú no ha vist mai el programa produït per Bulldog, és important tenir en compte que els afortunats —o desafortunats, segons es miri— que passen pels Cayos Cochinos mengen poca cosa més que quantitats limitades d'arròs i aliments del mar que ells mateixos han de caçar. D'això ja s'extreu que difícilment algú podria tenir un trànsit intestinal a l'ús en aquestes condicions. Ara bé, el residu a la deriva que va deixar Matamoros serà difícil d'oblidar. Kiko embrutava el paradís caribeny amb una tifa aquàtica de dimensions descomunals que en topar amb les seves companyes Marta Peñate i Desy Rodríguez les va deixar totalment en 'shock'

marta penate asco supervivientes telecinco
Marta Peñate, fastiguejada per la caca flotant de Kiko Matamoros. / Telecinco
caca flotando detalle supervivientes telecinco
La caca en qüestió. / Telecinco
caca asco supervivientes telecinco 15 630x420
Desy Rodríguez ratifica el desastre. / Telecinco

Esgarrifades pel ñordo del nyordo. No tots els dies un es topa amb una bonyiga d'aquestes dimensions. Completament impactades en el moment, ara una de les protagonistes ha explicat com de dur, i mai millor dit, va ser haver de bregar amb tan surrealista matèria fecal.

Desy Rodríguez, sense pèls a la llengua sobre el desastre

Ha estat Rodríguez qui ha posat llum a la foscor de l'assumpte més d'un any després durant la seva visita al pòdcast Querido hater, presentat pel sempre incendiari Malbert. Per contextualitzar, sense pèls a la llengua, l'exconcursant de Gran Hermano ha volgut explicar que la porcada de Matamoros va ser un cas completament excepcional. No per res més que la consistència, però. "Cuanto te salía, parecía que era como una hormigonera (...). Y encima allí, como no lo hacíamos duro, rígido, porque estábamos fatal", començava a explicar sense massa vergonya escatològica.

Mentre que ella i molts altres robinsons preferien fer les seves necessitats entre les palmeres perquè "así se criaban bien los cocos". No com el marit de Marta López Álamo, que ho feia dins de l'aigua. "Poco más y esnuca a Marta el mojón", recorda, emfatitzant la grandària del desastre. "Fue el único que cagó duro (...). Aquello era un mojón cocodrilo, vamos".

Ens quedem amb el concepte de mojón cocodrilo. La pobra Desy encara no s'ha recuperat de l'ensurt. Nosaltres tampoc.