Vostè està llegint això ara mateix a internet. Ja sap doncs que a la xarxa hi ha de tot, però quedava una cosa per veure. Un comitè d'autoconsiderats experts en moribunds elaboren per tercer any The Death List: els 50 famosos mundials que tenen més números per morir durant l'any que comença. La premsa ja elabora llistes com aquesta des de sempre però no les publica. Són d'ús intern de diaris o TV, que tracten de tenir els obituaris preparats per publicar-los tan bon punt se sap la mort de la celebrity. Papes de Roma, expresidents de govern, mites de Hollywood... Durant anys es desen a una carpeta noms com Fidel Castro, Joan Pau II o Jordi Pujol i es treuen el dia del decés. Però ara aquesta web britànica juga a fer-ho públic i a encertar.

tassa

A dalt el logo del web i a baix l'#1 del rànking. No els confonguin. Enguany la llista l'encapçala Kirk Douglas, que als seus 103 anys desafia les regles de la naturalesa i de Hollywood. No pot aparèixer cada any a la llista, seria massa fàcil. Les regles són 1) Els candidats han de ser coneguts (la seva mort haurà de ser difosa als mitjans britànics). 2) Els candidats no poden ser famosos únicament pel fet que probablement moriran en un futur pròxim. I 3) Només 25 candidats poden tornar a aparèixer de la llista de l'any anterior.

JIMMY CARTER 2010 EFE

EFE

De tota la llista el més català és Jimmy Carter (95 anys), premi Internacional Catalunya amb qui es va reunir Puigdemont. Els qui esperen veure-hi algun membre de la Corona espanyola s'hauran de resignar amb un de la Corona anglesa: el duc d'Edimburg (98 anys). Ni Elisabet II ni Charles són a la llista britànica. El polític més proper que trobem és Jacques Chirac (87 anys) i un dels més famosos és Mijaíl Gorbachov (88 anys). Entre les artistes, destacables l'última de Las chicas de oro viva, l'actriu Betty White (97 anys), Tina Turner (80 anys) o l'única del film Allò que el vent s'endugué que no s'han endut: Olivia De Havilland (103 anys).

reina elisabet II marit i fill GTRES

GTRES

On són Benet XVI? Raúl Castro? Carmen Sevilla? Els britànics no arriben arreu i no són infalibles. Dels 50 sentenciats a mort per The Death List del 2017 només en van encertar 17. A Catalunya encara ningú no ha gosat publicar un llistat macabre nostrat. I a tothom li venen 3 ó 4 noms al cap. Bon any a tots.

T'ha fet servei aquest article? Per seguir garantint una informació compromesa, valenta i rigorosa, necessitem el teu suport. La nostra independència també depèn de tu.
Subscriu-te a ElNacional.cat