Ha arribat el dia D, l'estrena del nou Sálvame. Telecinco va acomiadar tota la plantilla del programa estrella de la cadena per raons polítiques, volien unes tardes menys PSOE i més PP-Vox des de la matriu italiana de Mediaset. Ana Rosa fa el ridícul d'audiència amb xifres que ronden el 10% (ella va situar el llindar del fracàs per sota del 16%) i l'empresa té pànic que el nou Ni que fuéramos Sálvame sigui un èxit. Volen contraprogramar amb un Socialité cada dia a la mateixa hora, de 4 a 7 al canal Divinity. Potser no caldrà. De moment l'estrena del nou Sálvame és un fiasco. A les 5 de la tarda eren 30 mil persones mirant-lo per Youtube, la plataforma més gran des d'on es pot veure. Per molt que sumin en altres plataformes, i tractant-se del programa de l'estrena, es queda molt curt.

Ni que fuéramos, Youtube
Ni que fuéramos, Youtube

Té molts problemes: no només els tècnics que es poden disculpar (mala sonorització, càmeres robotitzades que no enfoquen bé, es colen àudio que no són...) sinó de concepte. És un programa amb només cinc cadires, la presentadora María Patiño, que fa el programa descalça, i quatre col·laboradors que no es barallen. No hi ha tensió, no hi ha un convidat VIP sotmès al tribunal, només vídeos d'agències. Intenten provocar, Kiko li diu a la seva exdona "Macoca" en lloc de Makoke, atribuint-li consum de cocaïna. Ningú no els contestarà. Necessiten enemics, i no els tindran. Els faran el buit. Falten els esquers mítics de Sálvame. I falla la presentadora. Patiño sembla que faci Socialité i cal molt més domini d'un plató. Sembla un pòdcast. Només està pensat pels nostàlgics de Sálvame i aquests estan decebuts, no és el seu Sálvame, és un low cost sense Kiko Hernández, Jorge Javier Vázquez ni la gran majoria de cares del programa. EN Blau ha pogut accedir en exclusiva al salari que cobren els col·laboradors i és molt baix: 150 euros per programa. i són 3 hores més el temps que duri la reunió preparatòria. Cobren poc. Ja ho va advertir el propietari de tot, el tarragoní Óscar Cornejo, a una entrevista a la SER: "No hay presupuesto". No tenen un euro i es nota. 

Belén i Lydia, Ni que fuéramos shhhht, Youtube
Belén i Lydia, Ni que fuéramos shhhht, Youtube

El programa té estrelles de Sálvame pota negra, dels inicis, Belén Esteban, Kiko Matamoros o Lydia Lozano, però falten molts. Per exemple no hi haurà col·laboradors que vinguin de lluny perquè cal pagar-los el bitllet d'anada i tornada, que ja es menja el pressupost. Veurem poc a Chelo García Cortés, que viu a Castelldefels i ha de desplaçar-se a Madrid. El programa a banda té un altre problema. Els col·laboradors que estan col·locats en altres cadenes, per exemple Pilar Vidal que surt a Espejo público, i que apareix a la promo del nou Sálvame no hi sortirà mai. La raó és senzilla, segons ha pogut saber EN Blau, Atresmedia li ha prohibit. Si vol ser d'Antena 3 no pot sortir també a Quickie, el canal d'internet que ha creat la productora. Dit d'una manera més crua: només han acceptat col·laborar els que no tenen altres TV on sortir. Fan el nou Sálvame per vanitat o per diners (pocs).

Pilar vidal i Chelo a la promo, Youtube
Pilar vidal i Chelo a la promo, Youtube

Aquesta és l'estratègia de la competència i dels famosos, fer-los el buit. I el programa hauria d'haver començat amb una bomba informativa, o amb una entrevista estel·lar, que obligués a tots els digitals a parlar-ne i a donar-los visibilitat. No la tenien. David Valldeperas, el director, crida en antena i fora d'antena i s'escolten els seus crits i ningú no li fa cas. El programa no té ni pauses de publicitat. Les fa cada internauta. El problema és que sense ganxos no tornes. La clau sempre és el segon programa. Si dijous no milloren molt, no funcionarà. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!