El festival d’Eurovisió segueix el seu curs per anar perfilant quins seran els finalistes de la gala del pròxim dissabte. Així mateix, dimarts passat es va celebrar la primera semifinal d’on en van sortir vencedors països com Albània, República Txeca, Israel, Estònia, Àustria, Finlàndia, Xipre, Irlanda, Lituània i Bulgària.

Aquesta es va considerar la “semifinal de la mort” ja que gran part dels temes partien com a favorits. La gala va esdevenir una producció senzilla, sense cap actuació estelar, però alhora molt amena. Entre les apostes finalistes va destacar per sobre de tot l’exuberància i química eurovisiva que va demostrar Eleni Foureira, la representant xipriota, que amb el seu posat de Beyoncé mediterrània va fer suar de valent l’eufòria dels eurofans presents a l’Altice Arena de Lisboa.

Israel, per això, amb l'excèntrica Netta Barzilai, sembla que es disputarà amb ella el triomf.

Per altra banda, altres apostes com la d’Albània i Lituània van ser la sorpresa de la nit, ja que no partien com a favorites però que amb la seva actuació van captivar els teleespectadors europeus.

A la llista d’aquests 10 finalistes se n’afegiran 10 més aquesta nit a través de la segona semifinal. Eurovisió prepara una segona parada amb apostes més arriscades però no menys favorites. Hongria, Suècia o Noruega es planten com a candidates que fàcilment aconseguiran el passaport cap a la final per les seves posades en escena divertides i transgressores. A part d’elles també cal destacar els estils musicals que s’allunyen del clixé eurovisiu com és el cas d’Holanda o Romania.

Però a part d’una simple cançó o gran veu, Eurovisió presumeix sempre de permetre actuacions amb molt soroll al voltant de la pròpia actuació. Robots, màscares, volcans i pirotècnia tindran cabuda també en les actuacions d’aquesta nit.

A més dels 20 finalistes de les dues semifinals cal afegir les actuacions del BIG5, el que és conegut com a conjunt de països que aporten més ingressos a la UER (Unió Europea de Radiodifusió), organitzadora del certamen. D’aquesta manera, el Regne Unit, Alemanya, França, Itàlia i Espanya tenen el camí directe cap al show del dissabte, sense passar cap filtre. Entre elles s’hi afegeix també la proposta del país organitzador, en aquesta ocasió Portugal, per poder tenir la graella completa amb els 43 participants de la gran final.