El dissabte 29 de gener a la nit molts van ser els que es van quedar enganxats a la televisió per veure la final del Benidorm Fest. Un concurs de música, impulsat per Televisió Espanyola, per triar el representant d'Espanya per al festival d'Eurovisió a Torí, Itàlia, el maig del 2022. Un representant que ja té nom. Malgrat que la catalana Rigoberta Bandini partia com a favorita, amb el tema Ay Mamá, la de Barcelona s'ha hagut de conformar amb el segon lloc. En primer lloc ha quedat la cantant i ballarina Chanel, també amb arrels catalanes d'Olesa de Montserrat.

Una victòria que ha agafat a molts per sorpresa. I és que la gran majoria tenia més que interioritzat que Bandini seria la que s'acabaria alçant amb el triomf. Finalment no ha estat així i les crítiques cap al jurat del concurs, format per cinc experts, no s'han fet esperar. Molts són els que acusen a l'organització de trampa i d'haver votat amb estratègia per enviar a Eurovisió la proposta que ells volien, i no el que realment volia el públic.

chanel terrer canta tve

Chanel Terrero / RTVE

El vot del jurat professional, present al plató del Benidorm Fest tant en les dues semifinals que s'han celebrat al llarg de la setmana com a la gran final, representava un 50% del vot total per a cada concursant. La meitat, que és molt. El 50% del vot restant es dividia entre el vot popular, en un 25%, i el vot demoscòpic, un altre 25%. La cantant Chanel Terrero, nascuda el 1991 a l'Havana, Cuba, però residint a Espanya des que té 4 anys, ha estat la vencedora amb un total de 96 punts. D'aquests, 51 es corresponen als que li ha atorgar el jurat professional. Bandini ha acabat en segon lloc amb només cinc punts menys, un total de 91.

Una victòria amb sabor amarg per a molts. Motiu pel qual molts són els seguidors d'Eurovisió que acusen l'organització del Benidorm Fest de trampa. Mai plou a gust de tots. I és que s'ha descobert que entre els membres del jurat hi havia una persona molt amiga de Chanel Terrero, la guanyadora, que la podria haver ajudat a alçar-se amb el triomf. Ens referim a la coreògrafa Miryam Benedited, que ha treballat en diverses ocasions amb Chanel.

Les dues han coincidit en el programa d'Antena 3, Tu cara me suena. També en el de Televisió Espanyola, Operación Triunfo. A més les dues van formar part del mateix equip per muntar la coreografia de la cançó que Edurne va representar a Eurovisió l'any 2015. Una amistat entre Miryam, membre del jurat, i Chanel, guanyadora del concurs, de la qual ambdues presumeixen i no s'amaguen. Algunes fotos que ho demostren:

Així les coses, Chanel Terrero, amb arrels catalanes d'Olesa de Montserrat, és l'elegida per viatjar fins a Torí el proper mes de maig. Allà representarà una cançó que es diu SloMo. Un tema molt mogut que combina molt ball, cant i acrobàcies. Una proposta gens fàcil d'interpretar i amb la qual Chanel, tal com va dir dissabte 29 de gener a la nit, no només vol que a la gent li "exploti" el cap quan la vegin actuar, sinó que vol alçar-se amb el triomf. Veurem que passa.

L'última vegada que Espanya va guanyar el festival, per cert, va ser l'any 1969 gràcies al tema de la cantant catalana Salomé, Vivo cantando. Des d'aleshores, Espanya ha anat de mal en pitjor i mai més ha tornat a triomfar, quedant cada any en una posició més baixa. El 2021 Blas Cantó va acabar en antepenúltima posició, la 24, amb tan sols sis punts. Serà Chanel capaç de trencar aquesta mala ratxa i guanyar el festival? O correrà la mateixa mala sort que els últims representants i quedarà primera per la cua?